Urheilu | 23.05.2024 11:39

Em-kisapaikkaan metri ja 34 senttiä

Em-kisapaikkaan metri ja 34 senttiä

Lietolainen keihäänheittäjä Jatta-Mari Jääskeläinen, 30, aloitti kautensa Itävallan Grazissa omalla ennätyksellään 58,66. Viime vuonna tehty edellinen ennätys kaunistui 54 sentillä.

Senttipelillä voi spekuloida, sillä yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailuissa naisten keihään tulosraja on tasan 60 metriä.

EM-mitaleista mitellään Roomassa syksyn olympialaisten vuoksi poikkeuksellisen aikaisin, jo 6.—12. kesäkuuta.

—Itävallan ennätysheitosta ei jäänyt oikein mitään tuntemuksia. Hyvistä heitoista harvemmin jääkään itselle mitään selkeää tunnetta. Uskoisin, että vielä olisi ulosmitattavaa, kunhan pitää pään ja kropan kasassa. EM-rajaan olisi se 1,34 metriä. Uskon potentiaalia löytyvän, mutta onko raja lähellä vai kaukana, sitä en osaa sanoa.

Jääskeläinen heitti ennätyksensä kilpailun viimeisellä kierroksella. Muut hyväksytyt yritykset osuivat 5254 metrin haarukkaan.

Vaikka ennätys tuli kauden ensimmäisessä kisassa, kuntohuippua yritetään siirtää kauemmas.

—Tavoitteena on heittää tasaisemmin hyviä kisoja.

EM-kisat on otettu harjoittelussa huomioon ja niiden eteen on tehty töitä.

—Leireilimme ulkomailla meidän poppoon kannalta normaalia aikaisemmin, sanoo Turun Urheiluliittoa edustava Jääskeläinen. Häntä valmentaa Tuomas Laaksonen.

Kalevan Kisoissa lietolainen on ollut sekä hopealla että pronssilla kahdesti.

Urheilun rinnalla Jatta-Mari Jääskeläinen työskentelee fysioterapeuttina ja hierojana.

—Töiden ja urheilun yhdistäminen on hieman hankalaa varsinkin kesää kohti mentäessä. Kisakauden aikana ei hirveästi työtuloja ole. Olen onnistunut hyvin yhdistämään työt ja urheilun. Siitä kyllä kuuluu suuri kiitos työnantajille, jotka sen mahdollistavat.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.