Paikalliset | 10.08.2023 10:03

Ekaluokalle tuttuun paikkaan

Ekaluokalle tuttuun paikkaan

Elokuun lopussa seitsemän vuotta täyttävä ruskolainen Erin Partanen on uuden alun edessä. Torstaina hän astelee ensimmäistä kertaa koulutielle.

—Ei jännitä, koska luokalla on kaikki tuttuja eskarista tai jalkapallosta, Erin toteaa.

Sen lisäksi, että samalle luokalle tulee tuttuja Ruskon pallon 2016-syntyneiden sekajoukkueesta, on Hiidenvainion koulurakennus muutenkin tuttu. Erin on käynyt eskaria samassa paikassa.

Koulussa ekaluokkalaista kiinnostaa matematiikan opiskelu. Kirjoittamisen taidon hän oppi jo 5-vuotiaana. Isosisko opetti kirjaimet, ja pian Erin lueskelikin maitopurkin kyljessä olevia tekstejä.

Ekaluokkalainen oppii lukuvuotena myös uuden kielen, kun englannin kielen opinnot alkavat jo ensimmäisellä luokalla.

Keittiön tuolin nojalla on valmiina uusi koulureppu, joka on koristeltu roikkuvilla maskoteilla. Repun sisältä löytyy penaali täynnä kyniä. Tyhjä muovitasku odottaa ensimmäisen koulupäivän aikana kotiin jaettavia monisteita.

—Iskän kanssa sovittiin, että pyöräilen kouluun yksin vasta tokalla luokalla, Erin Partanen kertoo.

—Ruskolla tosin saisi jo pyöräillä kouluun ensimmäiselläkin luokalla. Näin ei ole joka kunnassa, Erinin äiti Satu Teerimäki kertoo.

Koulupäivien jälkeen Erin aikoo suunnata iltapäiväkerhoon, jotta hän ei joudu viettämään iltapäiviä yksin kotona.

Satu-äiti näyttää tyttärensä tulevaa lukujärjestystä. Kouluaamut starttaavat kello kahdeksan. Luvassa on niin kuvaamataitoa, matematiikkaa, suomen kieltä, liikuntaa, ympäristötietoa kuin uskontoakin.

Ja varmuuden vuoksi joululahjaksi saatu älypuhelinkin on hiljattain saanut sisäänsä sim-kortin. Soittamista äidille ja isälle on harjoiteltu.

Entä mitä syksyn ekaluokkalainen ajattelee läksyistä?

—Kun olen pari viikkoa koulussa ollut, voivat läksyt alkaa jo kyllästyttää.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.