Urheilu | 07.09.2023 10:42

Crepe Match hyökkäsi muiden ohi Derby-voittoon

Crepe Match hyökkäsi muiden ohi Derby-voittoon

Olli Koivunen ajoi voiton Derbyssä Crepe Matchilla.

Suuri Suomalainen Derby, nelivuotiaiden Suomessa syntyneiden lämminveristen kovin ikäluokkakilpailu, päättyi lietolaisjuhlaan.

Harri Koivusen valmentama Crepe Match tuli Olli Koivusen ajamana kaukaa takajoukoista raivoisalla ulkoratojen kirillä maaliin ensimmäisenä.

Vermossa nähtiin lauantaina liikutuksen kyyneleitä. Olli Koivunen sanoi itkun tulleen silmään heti maalipaalulla, valmentajaisä Harri ei saanut palkintoseremonioissa oikein sanaa suustaan, ja hevosen hoitaja Gisela Koivu nieli ilon kyyneleitä vielä seuraavana päivänä Metsämäessä.

Crepe Match (13,6a) on voittanut joka toisen 12 kilpailustaan. Oriin omistaa Team Credit, jonka takaa löytyvät lietolaiset Mia ja Harri Koivunen sekä paraislaiset Marja Hietarinta-Salakari ja Heikki Salakari.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Crepe Match taivalsi vielä kahdeksantena, mutta viimeisellä takasuoralla ori lähti nousemaan kohti keulaa, ja loppukaarteessa oli tarjolla vain avaruuskaistoja, mutta Crepe Match pinkoi rapaisessa loppuriuhtaisussa vastustamattomasti voittoon. Pekka Korpi ohjasti Corazon Combon (13,7a) toiseksi. Kuski repi hevostaan niin, että suomalaisen raviurheilun legenda sai tahrakseen ison sakon ja kahden viikon ajokiellon. Kolmas oli Ruotsista hälytetty ohjastaja Mika Forss Massimo Hoistilla (13,7a).

Lietolainen Kenneth Danielsen ajoi Derbyssä valmentamansa Everlasting Boogien (14,1a) kahdeksanneksi.

Voittajan omistajat tienasivat ykköspalkintona 120.000 euroa.

Harri Koivuselle derbyvoitto oli valmentajana uran toinen. Ensimmäisen kerran hän voitti valmentamallaan Ribaudella vuonna 2008. Hän on myös ohjastanut kaksi voittoa, joista jälkimmäinen tuli tortinmäkeläisen Mikko Rivinojan valmentamalla Express Typellä vuonna 2012.

Crepe Matchin voitto ei taustatiimille ollut maanjäristyksen kokoinen yllätys.

—Tämä vuosi on ollut vaikea, mutta me uskoimme jo kaksi vuotta sitten, että Crepe Match voittaa Derbyn, Harri Koivunen kertoi sunnuntaina.

Olli Koivunen taas oli suunnitellut pikkupoikana voittavansa Derbyn 2023. Tuosta oli todisteena mummon tallentama pikku-Ollin piirustus.

Hevonen oli palautunut juoksusta hyvin, syönyt ja juonut kotitallissa ihan normaalisti.

—Itseäni ei yöllä oikein nukuttanut, mutta aamulla kyllä puuro maittoi, sanoi valmentaja-Koivunen.

Hän kertoi jännittäneensä ja kokeneensa voimakkaampia tunteita pojan ajaessa kuin itse kilpaillessaan.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.