Paikalliset | 06.07.2023 11:37

1-vuotiasta kaupunki-Lietoa juhlittiin puistossa

Liedon kaupunki juhli 1-vuotissyntymäpäiviään viime viikon keskiviikkona järjestämällä kaupunkilaisille puistojuhlan kaupungintalon puistossa. Vaikka kesäkuun helteet olivatkin jättäneet sateen ja ukkosen uhan ilmoille, onnistuttiin puistojuhla järjestämään aurinkoisessa säässä ja perheitä alkoi valua paikalle piknik-viltteineen.

Puistoon oli viritetty tapahtumalava, jossa esiintyivät niin Rokki-Kokki -yhtye kuin yhteislaulua säestänyt Timo Inkisen orkesteri. Juontajan tehtävässä toimi Sari Tamminen. Juhlan avasi kaupunginjohtaja Mika Ingi, joka vuosi sitten tehtävässään aloittamisen jälkeen lähti luotsaamaan Lietoa kunnasta kaupungiksi.

—Lieto on perustettu vuonna 1331, se ei ole siis mikään nuori kolliainen, aloitti Ingi tervehdyksensä.

Hän kuvailee Lietoa elinvoimaiseksi kaupungiksi, joka on Suomen kunnista 52. suurin.

—Niin kuin 1-vuotias harjoittelee puhetta, sitä kommunikointia me kaupungillakin harjoittelemme. 1-vuotiaalle muodostuu myös kiintymyssuhde. Näin on myös Liedon yksi strategia — että lietolaiset olisivat onnellisia.

Tervehdyksen jälkeen lavalle päästettiin Rokki-Kokki yhtyeen kaksi jäsentä, jotka saivat heti houkuteltua perheen pienimmät lavan eteen tanssimaan.

Puistotapahtuma sai myös yleisöltään positiivista palautetta. Tapahtumalavan sijoittaminen kaupungintalon ja liikennepuiston väliin koettiin onnistuneeksi. Luonnonkatsomon sijainti oli viihtyisä ja vastaava varmasti toimisi Liedossa jatkossakin.

Ina VirtanenOle ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.