Paikalliset | 02.07.2020 08:49

Liedon kunnan talouden sopeuttamistarve on ilmeinen

Liedon kunnan talouden sopeuttamistarve on ilmeinen

Kukkaloiston kuihduttua joudutaan kunnantalolla tekemään tärkeitä päätöksiä Liedon kunnan talouden sopeuttamisesta.

LIETO Kunnan ensi vuoden talousarvion valmistelu aloitetaan jo kesän aikana, mutta koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi kunnanhallitus päättää talousarvion raamista vasta elokuussa. Se on jo selvää, että säästöjä pitää löytyä. "Kunnan talouden sopeuttamistarve on ilmeinen", todetaan kunnahallituksen pohjustuksessa.

Elokuussa myös arvioidaan, pitääkö talousarvion laadinta-aikataulua muuttaa poikkeustilanteen vuoksi. Jos edetäänn tutun paalutuksen mukaan, kunnanhallituksen ehdotus talousarvioksi käsitellään kunnanhallituksessa 26. lokakuuta ja talousarvio valtuustossa 9. marraskuuta. Sitä ennen tai viimeistään talousarviokokouksessa valtuuston tulee päättää veroprosenteista.

Talousarvion ohjeellisena tavoitetasona tämän hetkisten tietojen valossa voidaan pitää tilinpäätöksen 2019 toimintakatetta. Talousarvioesityksen tulee sisältää lautakunnan asettamien tavoitteiden edellyttämät, mahdollisimman realistisesti arvioidut määrärahat. Muutokset palvelutarpeessa ja yleisessä kustannuskehityksessä on otettava huomioon. Määrärahojen vähennysten tulee perustua konkreettisiin, mahdollisimman yksityiskohtaisiin suunnitelmiin siitä, miten taloudellinen tavoite saavutetaan.

 

LUE KOKO ARTIKKELI TORSTAIN 2.7. Turun Tienoosta

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.