Paikalliset | 26.03.2020 08:49

Takseille keksitään nyt uutta kuljetettavaa

Takseille keksitään nyt uutta kuljetettavaa

Jami Moislahti keräili asiakkaan tilaamat ruokaostokset Loukinaisten K-marketista viikonloppuna. Tällä kertaa asiakkaana oli lietolainen lapsiperhe.

Lieto
—Varmistin juuri kirjanpitäjän kanssa, miten tämän kanssa voi toimia, ettei tule verottajan kanssa ongelmia, sanoo Jami Moislahti lopetettuaan puhelunsa Loukinaisten K-marketin pihassa.
Moislahden taksi- ja muita henkilökuljetuspalveluita tarjoava kymmenen henkeä työllistävä yritys on — niin kuin melkein koko Suomi — elänyt pari viikkoa poikkeusoloissa. Ihmiset pysyvät kodeissaan käskettyinä tai omasta tahdostaan, eikä kyytejä tarvita. Ihmisten kuljettamisen kylkeen Moislahti kehittää tavaroiden kuljetuspalvelua päivittäistavarakaupoista asiakkaille.
—Kokeillaan nyt tällaista. Tärkein juttu on auttaa, sekä eristyksissä olevia ihmisiä että meidän kuljettajiamme. Että olisi edes jotain tekemistä.
Käytännössä homma toimii sähköpostitilauksella. Moislahti tai joku hänen kuljettajistaan printtaa kauppalapun, käy kaupassa ja toimittaa kauppakassit asiakkaan kotiovelle. Yhteistyö toimii Loukinaisten, Halisten ja Ilmaristen K-kauppiaiden eli Lasse ja Kaisa Anttilan kanssa. Mukana ovat myös Nummenmäen K-market Hanski ja Turun Kirkkotien K-market Maisteri.
Kuljetuksesta otetaan kiinteä 15 euron asiointimaksu, ja jos ajettava matka on pitkä, kilometritaksaa sen päälle.
—Bisnekseksi tästä ei ole, tarvittaisiin valtava asiakasmassa ennen kuin kauppakassien kuljettaminen koteihin kannattaisi. Mutta tehdään ainakin jotain, Moislahti sanoo.

Erityisryhmät tarvitsevat apua

Kauppakassipalvelun kohderyhmäksi voisi olettaa koteihinsa komennetut yli 70-vuotiaat. Jami Moislahden mielestä erityisryhmät on keskustelussa unohdettu.
—Jollain on liikuntaesteitä, jollain sytostaattihoidot päällä. Erityisryhmät ovat tottuneet käyttämään taksia, seniorikansalaiset taas pitävät taksia kalliina luksuspalveluna. Myös lapsiperheiden voi olla hankala kauppoihin poikkeusaikoina lähteä.
Kauppareissu Loukinaisissa on ohi, ja Moislahti maksaa tilausostokset firman kortilla. Asiakas maksaa keikasta kuittia vastaan. Vaikuttaa reilulta ja kohtuullisen kätevältä.
—Kun saisi ihmisten tietoon sen, että ulos ei kannata itse lähteä, mutta taksit voivat kuljettaa kotiin melkein mitä vain. Soitto riittää, Jami Moislahti tiivistää.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.