Paikalliset | 30.01.2020 13:31

Ruskon laboratorio Tykslabiin

RUSKO Raision sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta käsittelee ensi keskiviikkona Ruskon terveysaseman laboratorin yhdistämistä Tykslabiin.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Turun Yliopistollisen keskussairaala laboratoriotoimialue on valmistellut sopimusluonnoksen yhteistyöstä.  

Ruskon laboratoriossa on ollut haasteellinen tilanne. Vakituisen laboratoriohoitajan poissaoloihin ei ole saatu sijaista ja äkillisissä poissaoloissa tilanne on aiheuttanut ongelmia. Yhden laboratoriohoitajan piste on osoittautunut liian haavoittuvaiseksi. 

Laboratoriohoitajien saatavuus maakunnan alueella on heikentynyt merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Nyt vakituinen laboratoriohoitaja on irtisanoutunut ja Ruskon laboratorio on kiinni. Potilaat on ohjattu näytteenottoon Tykslabin toimipisteisiin. Näin ollen liikkeen luovutussopimusta ei tarvita. 

Ruskon terveysaseman tiloihin tehdään tarvittavat tilojen muutostyöt ja yhteydet sairaanhoitopiirin tietoverkkoon ennen Tykslabin näytteenottopisteen avaamista.  

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.