Paikalliset | 23.01.2020 09:35

Rastaan yhtiöt Aurinkorannikolle

Rastaan yhtiöt  Aurinkorannikolle

Lietolainen Jari Rastas suunnittelee yhtiöidensä kautta mittavaa suomen- ja ruotsinkielistä senioriasumista ja hoivapalveluja tarjoavaa konseptia Espanjan Aurinkorannikolle. (Kuva: fuengirola.fi)

Lietolaisen Jari Rastaan Priima-Yhtiöt ovat ulottamassa toimintaansa Espanjan Aurinkorannikolle.

—Olemme ostaneet sieltä Andacare-nimisen pienen toimijan Priima-Yhtiöitten sikäläisen tytäryhtiön omistukseen. Uudet toimistotilat aukeavat pian Fuengirolan ydinkeskustaan, ja sote-toiminnan johtajaa etsimme parhaillaan.

Rastas sanoo, että tavoitteena on rakentaa suomalaisia palvelevaa senioriasumista hoivapalveluineen Aurinkorannikolle.

—Kyse on laajemminkin Aurinkorannikon alueesta, josta Fuengirola on vain osa. Keskitymme nyt ensin Benalmadenan, Mijaksen ja Fuengirolan alueelle.

Rastas kertoi tässä kuussa Fuengirola.fi-uutissivustolle, että tontti ensimmäiselle kohteelle on nyt hankittu ja arkkitehtisuunnittelu alkaa pian. Jos kaikki menee hyvin, yhtiö aloittaa ennakkomarkkinoinnin jo syksyllä.

—Kodinhoidon operointi on ensimmäinen suuntaus. Sillä sektorilla Andacare on ollut tunnettu, mutta toiminta on vielä pientä. Andacare tulee myös toimimaan rakennettavien Priima-seniorikohteiden palveluntuottajana.

Ensimmäisen seniorikohteen suunnitteluryhmää kasataan parhaillaan. Rastas on henkilökohtaisesti vahvasti mukana. Hän sanoo olevansa paikalla suunnilleen joka kuukausi viikon tai kaksi.

Aurinkorannikolle meneminen ei ole hetken pälkähdys.

—Viitisen vuotta tätä taustatyötä on tehty suhteellisen intensiivisesti.

Jari Rastas korostaa, etteivät Priima-yhtiöt ole menossa rakentamaan itse.

—Toimimme investorina, rakennuttajana sekä sote-sektorin operoijana. Tässä vaiheessa ensimmäisten vuosien budjettivisio on 15—20 miljoonaa.

—Katsotaan siitä sitten, miten etenee, Jari Rastas sanoo.

Hän on tottunut satsaamaan kotimaan lisäksi ulkomaille.

Rastas toimi Suomen Ulkomaankauppaliiton yhteisvientihankkeen johtajana Puolassa ja Saksassa. Työn merkittävimpinä tuloksina syntyivät Viking-asuinalueet Varsovaan sekä lukuisia päiväkoti- ja muita kohteita Saksaan.

Rastas on osakkaana lämpötekniikkayhtiö Gebwellissä, jolla on lämmönsiirrintehdas Gdyniassa.

Priima-Yhtiöt on markkinointinimi, joka yhdistää saman omistajataustan kiinteistö- ja rakennusalalla toimivaa yritysryhmää. Priima-Yhtiöiden toimintaan kuuluu kiinteistöjen rakennuttaminen ja hankevalvonta, tekninen konsultointi, rakennusurakointi, kiinteistökehitys ja -sijoittaminen sekä kiinteistöhankkeiden rahoitusjärjestelyt.

Rauli Ala-Karvia

Raimo Virtanen | 18.09.2020 14:52

Hei, Löysin teidät netin välityksellä. Olen asunut Aurinkorannikolla 11 talvea ja nyt palannut Helsinkiin. Kiinnostava Hoiva-alan yritys. Ajattelin samaa myös itse, mutta terveys rajoittaa nykyään. Olen rekisteröinyt 2 alan yritystä verkkotunnuksineen. Onnellinen Vanhuus, sekä Kultainen Vanhuus. Nyt olen luopumassa niistä. Kiinnostaako? Katso: domainsijoittaja.fi/yrtyspaketti Yt. Raimo Virtanen +358456517846

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.