Paikalliset | 10.12.2019 13:09

Runsaat sateet ovat pehmentäneet soratiet

Syksyn runsaat sateet ovat pehmentäneet soratiet joka puolella Varsinais-Suomea. Tienkäyttäjille se tuntuu pinnan epätasaisuutena ja liejuuntumisena. 

Sorateiden rakenteellinen kunto on monen tekijän summa ja vaikuttaa osaltaan pintakelirikon muodostumiseen. Sorateillä, jotka ovat savisella maalla peltoaukean laidalla, kuivatus on muutoinkin haasteellista ja nämä tiet kärsivät runsaista sateista yleensä eniten.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen aluevastaavat ja teiden hoitourakoitsijat ovat tietoisia sorateiden huonosta kunnosta. Urakoitsijat levittävät ensiapuna mursketta huonokuntoisimmille tieosuuksille. Alueurakoissa on kuitenkin hyvin rajallinen määrä mursketta käytettäväksi, eikä yhä yleistyviä syksyn pintakelirikkoja pystytä riittävässä määrin hoitamaan murskeella.

Minna Kulma | 11.12.2019 10:21

Pyhällöntien varressa ns. Katavantien sillan notkossa on niin syvät kuopat, että niissä pelkää autonsa hajoavan vaikka ajaisi kuinka hiljaa. Pyhällöntien kunto ei muutenkaan ole hyvä.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.