Urheilu | 12.09.2019 09:24

SM-mitalit ratkottiin Fiskarsin huippumaastoissa

SM-mitalit ratkottiin Fiskarsin huippumaastoissa

MS Parman Elsa Ankelo suunnisti viidenneksi.

Lauantain karsintakilpailusta MS Parman suunnistajat nappasivat lupaavia sijoituksia ja runsaasti A-finaalipaikkoja. SM-kisat suunnistettiin Fiskarsin ruukkikylä kilpailukeskuksena, ja maastot olivat parhaasta päästä. Samoissa maisemissa suunnistettiin aikanaan kaikkien aikojen ensimmäiset MM-suunnistukset vuonna 1966.

Pääsarjoissa Maija Sianoja oli karsintaerässään toinen, Akseli Ruohola neljäs ja Arto Talvinen viides.

Nuorista finaaleihin pääsivät Rasmus Ekström, Aleksi Hellman, Oskari Lepistö, Samuli Rousku, Wille Laitamäki, Aleksi Karttila, Aapo Jalonen, Tessa Salmia, Elsa Ankelo, Lotte-Line Ekström ja Elise Pirilä. Yli 35-vuotiaiden sarjoissa A-finaalipaikan ottivat Juha Peltola, Petri Paukkunen, Mikko Laavainen, Rauli Jalonen, Thomas Ekström, Hannu Vannas ja Timo Peltola. Lisäksi ilman karsintaa finaaleihin pääsi 11 MS Parman suunnistajaa.

Sunnuntain finaaleihin MS parmalaiset lähtivät hyvistä lähtöasemista. Pääsarjoissa sijoitukset eivät kuitenkaan vastanneet odotuksia ja vaativassa maastossa syntyi virheitä niin rastinotossa kuin reitinvalinnoissakin. Naisten pääsarjassa karsintaerässään toisena ollut Maija Sianoja aloitti vauhdilla, mutta isojen virheiden saattamana oli vasta 39. sijalla alun väliajoissa. Loppu tuli sitten kärjen vauhtia ja tuloksena upea nousu sijalle 7. Mitaleille olisi ollut täydet mahdollisuudet, mutta alkumatka pilasi mitaliodotukset.  Miesten pääsarjassa Akseli Ruohola oli alkumatkasta vielä hyvissä asemissa. Nelosrastin luona Aksu kolhaisi polveaan, mikä häiritsi menoa jatkossa. Myöhemmin tuli vielä huono reitinvalinta pitkällä rastivälillä sekä iso virhe hajntarasteilla yhdessä seurakaveri Arto Talvisen kanssa. Akselin loppusijoitus oli 15:s ja Arton 31:s.

Nuorten sarjoissa parasta antia oli Elsa Ankelon 5. sija D18-sarjassa, Oskari Lepistö oli sijalla seitsemän H18-sarjassa, ja samalla sijalla oli myös Lotte-Line Ekström sarjassa D15. D40-sarjassa kultaa otti Sanna Paukkunen ja hopeaa Outi Sareila. H40-sarjassa pronssia sai Juha Peltola.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.