Paikalliset | 06.06.2019 09:08

Polkuautoilua ja ilmapalloja Ruskon liikennepuistossa

Polkuautoilua ja ilmapalloja Ruskon liikennepuistossa

Liikennepuiston henkilökuntaa valmiina palvelukseen! Ylärivissä organisaattorit Niina Pekkala (vas.), Elina Tyrväinen ja Matti Törmänen. Heidän välissään yksi tämän kauden kesätyöntekijöistä, Arttu Kähkönen. Alarivissä tapahtumassa esiintyneet liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti.

RUSKO Ruskon liikennepuisto aloitti kesäkauden toiminnan iloisissa merkeissä tiistaina.

Puiston toimintaa ja avajaisia organisoineet Niina Pekkala, Elina Tyrväinen ja Matti Törmänen ovat olleet otettuja yleisön positiivisesta vastaanotosta ja yhteistyökumppaneiden tuesta liikennepuistolle.

Liikennepuisto on Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Ruskon yhdistyksen alainen, joten toiminta perustuu vapaaehtoisten työpanokseen ja sponsoreiden lahjoituksiin. Puiston palveluiden käyttö on tästä syystä maksutonta kaikille, myös avajaiset olivat ilmaistapahtuma.

Liikennepuistolle on Ruskon kunnan puolesta palkattu neljä kesätyöntekijää tälle kesälle. Kesätyöntekijöiden työpanos mahdollistaa puistolle säännölliset aukioloajat aina elokuuhun asti.

Aukioloaikoina on mahdollista ajaa polkuautoilla liikennepuistossa ja tutustua samalla yleisiin liikennesääntöihin. Puiston perimmäinen tarkoitus onkin juuri lasten liikennekasvatus.

Liikennepuiston avajaistapahtumaa oli seuraamassa satapäinen yleisö, ja esiintymislavalle nousivat lasten suosima näyttelijäkaksikko Maltti ja Valtti. Nämä kaksi, teeveestäkin tuttua liikennepuistokonstaapelia kertasivat liikennesääntöjä tarinoiden ja musisoiden.

Juhlan tuntua yleisössä kasvattivat esiintymislavan kupeessa jaetut heliumilmapallot, jotka leijuivat kepeästi narun päähän sidottuina. Esityksen aikana yleisössä viihtyivät niin lapset kuin aikuiset.

Ennen ja jälkeen Maltin ja Valtin esityksen oli yleisöllä mahdollisuus käydä ajamassa polkuautoilla liikennepuistossa. Polkuautoihin ja puiston käytäntöihin perehdyttivät ammattitaitoiset kesätyöntekijät, kuten Arttu Kähkönen. Arttu ja muut kesätyöntekijät selittivät puiston säännöt tarkasti kuskeille ennen ajon aloittamista. Lisäksi kesätyöntekijät valvoivat ajoaikaa, niin että kaikki halukkaat ehtivät kokeilemaan polkuautoja.

—Osallistujien huikea määrä oli positiivinen yllätys. Saimme paljon huomiota avajaisten Facebook-mainoksilla, mutta oli hienoa nähdä, että ihmisiä saapui myös Ruskon ulkopuolelta, kommentoi Niina Pekkala.

Ulkopaikkakuntalaisia olivat esimerkiksi viisi vuotiaat raisiolaiset kaksoset Pihla ja Varpu Henttula. Tytöt olivat äitinsä kanssa seuraamassa avajaistapahtumaa ja vakuuttivat, että haluavat tulla uudestaan kesällä käymään liikennepuistossa.

Kaiken juhlahumun lomassa saattoi käydä virkistymässä MLL:n teltan kahviossa, jonka tuotto suunnattiin Ruskon yhdistyksen ja liikennepuiston toimintaan.

Emilie Suominen

Anni Kähkönen | 06.06.2019 19:45

Tuo on tosi mukava ja positiivinen kesäjuttu.👍😎

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.