Paikalliset | 18.04.2019 07:00

Liedon kunta arpoi kesätyöntekijänsä

Lieto Kunta järjestää lietolaisille nuorille joko kaksi viikkoa tai yhden kuukauden kestäviä kesätöitä. 

Työt ovat siivous-, keittiö-, hoito-, kiinteistönhoito-, kirjasto-, liikuntapaikkojen hoito- tai leiriohjaustyötä sekä kesäopastusta tai liikuntaohjausta.

Palkka maksetaan vähimmäispalkan mukaan. Kesätyöntekijän palkka on vähintään puolet vähimmäispalkasta. Kahden viikon työsuhteissa palkka on 4,94 euroa tunnilta. Kuukauden työsuhteissa palkka on on 805,77 euroa. Lieto on varannut nuorten kesätöihin yhteensä 69.515 euroa.


Nuorten kesätyöpaikat olivat haussa 25.2.—10.3. välisenä aikana. Määräaikaan mennessä saapui 269 hyväksyttävää hakemusta. Lisäksi saapui 26 hakemusta, jotka eivät täyttäneet hakuehtoja. Arvonnasta suljettiin pois kaksi hakijaa, jotka olivat saaneet paikan jo vuoden 2018 haussa. Tänä vuonna töitä saivat hakea vuosina 2000—2004-syntyneet lietolaiset.

Hakijoiden keskuudesta arvottiin 53 kesätyöntekijää sekä varasijoille pääsevät. Viisi paikkaa on varattu täytettäväksi sosiaalityön suositusten perusteella.

Haastatteluiden ja osaamisen perusteella valittiin kesäoppaat sekä liikunta- ja nuorisotoimen kesäavustajat. Esivalinnan perusteella kesätöihin pääsee 29 nuorta. Museot solmivat työsopimukset suoraan oppaiden kanssa. Lieto tukee museoiden kesäoppaiden palkkauskustannuksia.

Lieto on sopinut Zoolandia kanssa, että kunta maksaa Zoolandialle kunnan matkailun yleisopastuksesta 500 euroa kuukaudessa, yhteensä 4.500 euroa. Zoolandia palkkaa neljä opasta. Kesätyötuki on tarkoitettu työnantajalle, joka palkkaa lietolaisen 15—19-vuotiaan nuoren.

Tuki on suuruudeltaan 350 euroa kuukaudessa ja se maksetaan yritykselle jälkikäteen. Kesätyötukeen on varattu 7.000 euroa.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.