Pääkirjoitus | 26.01.2023 12:21

Kusti polki, posti kulki

Kun Kusti polkee, niin posti kulkee, lauloivat Kari Kuuva ja Jussi Raittinen & The Boys 1960-luvun lopulla. Laulussa Kusti kuljettaa niin rakkauskirjeitä kuin laskujakin. Ajat ovat muuttuneet. Nyt laskut ja lemmenviestit liikkuvat sähköisesti. Jaettavan kirjepostin määrä on vähentynyt.
Se näkyy myös postin toiminnassa. Eduskunta on hyväksynyt lain siirtymisestä kolmepäiväiseen jakeluun koko maassa. Myös vuoropäiväjakelu on mahdollista. Tällä viikolla jaettaisiin maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, ensi viikolla tiistaina ja torstaina. Lakimuutos astuisi voimaan syksyllä.
Mitä lakimuutos tarkoittaa käytännössä? Nuoremmat ikäluokat eivät jakelun muutosta välttämättä edes huomaa. En nimittäin muista, koska omat lapseni olisivat käyneet postilaatikolla, mahtavatko tietääkään, missä se on.
Sen sijaan iäkkäämmät jo kysyvät, miten sitten lehtien jakelun käy. Lukijapalautteen perusteella ainakin tämä Turun Tienoo on kovin odotettu, tarkkaan luettu, on luettu niin rivit kuin rivien välitkin.
Postilain muutoksen myötä otettaneen käyttöön määräaikainen jakelutuki, jolla pyritään turvaamaan sanomalehtien viisipäiväinen jakelu harvaan asutuilla aluella.
Edustakunta toi esille, että jakelutuen ulkopuolelle olisivat jäämässä alle kolme kertaa viikossa ilmestyvät lehdet, joihin kuuluu lukuisa joukko paikallislehtiä, myös Turun Tienoo. Eduskunta edellyttää, että hallitus valmistelee lain mediatuesta, joka turvaisi paikallislehtien aseman.
Sitä odottaessa on hyvä muistaa, että Turun Tienoon voi tilata myös sähköisenä näköislehtenä. Se on hyvä vaihtoehto, jos epäilee, mahdetaanko ja koska niitä lehtiä enää jakaa postilaatikkoon.
Pekka Remes

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.