Pääkirjoitus | 11.11.2021 08:13

Ideakilpailussa ideat vähissä

Liedon keskusta-alueen kannalta merkittävä tulevaisuuden hanke, niin sanottu Säästöpankki-kortteli Kirkkotien ja Aurajoen välissä, on nykyisellään pääasiassa jättömaana. Alueen kehittämistä varten startattiin keväällä laatuperusteinen suunnittelukilpailu, johon saatiin määräaikaan mennessä kaksi ehdotusta.

Valintaa ei sentään jouduttu tekemään ruton ja koleran väliltä, molemmat ehdotukset olivat ammattilaisten tekemiä ja sinällään asiallisia. Mutta niin kuin arviointiryhmän pöytäkirjoista voi lukea, pieniä olivat nämä silakat pikkujoulukaloiksi. Voittanut ehdotus oli käytännössä kolme kerrostaloa ja teoreettinen mahdollisuus jonkin palvelun ilmaantumisesta alueelle ehkä joskus. Kakkoseksi tullut ehdotus taas oli arviointiryhmän mielestä keskeneräinen, vaikka sitä kehuttiinkin mittakaavallisesti hyväksi ja arkkitehtuuriltaan raikkaaksi.

Kuntalaisen kannalta hyvä uutinen on, ettei arviointiryhmä hurmioitunut kummastakaan ehdotuksesta. Voittajaehdotuksessa sellaiselta kuntalaiselta, joka ei korttelissa asu, kansallismaisema jää jatkossakin saavuttamatta. Jatkoneuvotteluissa kunnan edustajilta — virka- ja luottamushenkilöiltä — sopii odottaa nimenomaan rivilietolaisen edun ajamista.

Vuosikymmeniä keskellä mutta syrjässä ollut alue kaipaa toteuttamiskelpoisia ideoita ja ajatuksia. Nyt niitä ei valitettavasti saatu.

Matti Lehtonen

 

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Timo Naaranoja | 16.11.2021 10:41

tultaessa turun suunnalta lietoon ensimmäinen näkyma kymppitien ja kirkkotien risteyksen tyhjä tontti. se olisi oiva paikka pitkän suoran päätteeksi ympäristötaiteen paikaksi. kuten kunnantalon edessä oleva liedon louhoksen punertava kallion palanen. mitä tulee kirkkotien risteykseen sitä pitäisi kehitellä edelleen tarveparkin viereiseen joutomaan suuntaan. suunnitteluehdotuksia tulisi ottaa jatkossa vastaan vaikka ilman kilpailutusta. suuntaviivojen antamiseksi. tässä kaavoitusosasto voisi olla avuksi. taloja ei saa siihen rakentaa. TN.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.