Pääkirjoitus | 26.08.2021 08:06

Yksittäistä tragediaa ei pidä mehustella

Vahdolla maanantaina tapahtunut, paikallisen miehen kuolemaan johtanut ampumatapaus nousi valtakunnantason uutiseksi heti maanantai-iltana. Menehtynyt paikallinen oli ampunut poliisia kotiovellaan, ja poliisi vastannut tuleen. Laukaustenvaihdossa loukkaantunut poliisihenkilö on sairaalahoidossa muttei hengenvaarassa.
Tapahtuma on murheellinen, mutta Suomessa valitettavan tutulta kuulostava. Tuttua on myös eri medioiden valtava mielenkiinto tapahtumaan. Pitkin alkuviikkoa Vahdolla on pyörinyt eri medioita kuin haaskalla raflaavia kommentteja kyselemässä. On kaiveltu vainajan taustoja, spekuloitu tapahtumilla ja kotihälytyksen syillä.

Vaikka tiedonjano on luonnollisesti suuri, poliisi itse on jo tapahtuneesta kerrottavansa kertonut. Seuraavaksi poliisi tiedottaa, kun poliisin aseenkäyttöä koskeva tutkimus on valmis. Vainajaa ei enää epäillä mistään, Suomessa kun rikosvastuu päättyy epäillyn kuolemaan.
Tiedotusvälineiden tehtävä on kertoa tapahtumista ja tuoda päivänvaloon myös niitä asioita, joista ei virallisesti kukaan kerro. Toinen asia on sosiaalipornolta haiskahtava päivittely ja spekulointi.
Tällä hetkellä näyttää siltä, että Vahdon ampumatapauksen taustalla on yksilön tragedia, joka päättyi laukaustenvaihtoon poliisin kanssa. Sillä ei sovi päiväkausia herkutella.

Matti Lehtonen

 

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.