Pääkirjoitus | 12.08.2021 08:26

Mölyäminen ei ole vaikuttamista

Ensin itsestäänselvyys: Turun Tienoo -lehdellä tai allekirjoittaneella ei ole kantaa Asemanseudulle kaavailtuun lastensuojelun asumisyksikköön. Lehti seuraa hanketta niin kuin mitä tahansa merkittävää ja paikallisia ihmisiä koskettavaa hanketta. Lakipykälät ja kunnallinen päätöksentekoprosessi pidetään erillään mielipiteistä ja tunteista. Faktoilla ja tunteilla on omat paikkansa, eikä niitä sovi sotkea.

Kaikki, mitä etukäteen luulee itsestäänselvyydeksi, ei sitä näköjään ole. Esimerkiksi normaalit käytöstavat. Viime keskiviikon keskustelutilaisuudessa nippu asemanseutulaisia aikuisia näytti pimeää puolta itsestään. Yleisönä oli paitsi aikuisia naapureita, myös paikallisia lapsia.
Kunnalliseen päätöksentekoon voi vaikuttaa esimerkiksi aloitteilla, huomautuksilla, oikaisupyynnöillä tai suorilla yhteydenotoilla luottamushenkilöihin tai kunnan viranhaltijoihin. Päällepuhuminen, epäasiallisuuksien huutelu tai uhkailu eivät ole legitiimejä keinoja. On eri asia vastustaa hanketta syystä tai toisesta kuin antautua tunnemyrskyssä keskiaikaiseksi lynkkausjengiksi.

Näin asemanseutulaisena usko paikallisten järkeen ja inhimillisyyteen katosi hetkeksi viime keskiviikkona. Onneksi se palasi jo seuraavana päivänä, kun puhelinsoittoja, sähköposteja ja muita yhteydenottoja sateli niiltä enemmistöön kuuluvilta asemanseutulaisilta, jotka pääosin olivat ”keskustelutilaisuudessa” hiljaa. Yleisimmin käytetyt sanat olivat häpeä ja epäusko; miten joku kehtaa?
Asian käsittely jatkuu seuraavaksi kunnanhallituksessa. Sen tekemistä päätöksistä Turun Tienoo kertoo jatkossakin ilman kiihkomieltä.

Matti Lehtonen

 

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.