Pääkirjoitus | 10.06.2021 08:16

Vaalien jälkeen alkaa oikea työ

Hartaasti odotetut, kertaalleen jo lykätyt kuntavaalit käydään viimein tulevana sunnuntaina. Aiempaan verrattuna suomalaiset äänestivät ennakkoon vilkkaasti, aikaakin tosin oli tuplasti neljän vuoden takaiseen verrattuna. Viimeisten kahden kuukauden aikana kuntavaaleilta on ollut vaikea välttyä. Etenkin perinteisten medioiden — printtilehtien, radion ja tavallisten televisiokanavien — seuraajia on suorastaan vyörytetty vaalitenteillä, mainoksilla, palopuheilla ja analyyseillä. Luulisi jokaiselle äänestäjälle olevan viimeistään nyt selvää, mistä asioista kunnissa päätetään, mikä on kuntien (eriarvoinen) taloustilanne ja mitkä ovat eri puolueiden ratkaisukeinot ongelmiin.

Tienoolaisittain Ruskolta ei ole odotettavissa merkillisyyksiä. Kuntatalous on kunnossa, asukasmäärä kasvaa maltillisesti, palveluista valitetaan harvoin. Tyytymättömyyttä on korkeintaan Vahdon kunnanosassa.

Liedossa taas tuleva kunnanvaltuusto saa ratkottavakseen isoja asioita. Maankäyttö, kunnan eri kylien välinen tasapaino, äärirajoilla pinnistelevä palvelutuotanto ja uusittava Keskuskoulu ovat vakavia kysymyksiä, joihin kuntalaiset ansaitsevat vastauksia. Vaalituloksen merkitystä ei sovi vähätellä, mutta moni asia ratkeaisi ihan vain rahalla, aatteellisuudesta viis.
Yksi asia lienee Liedossakin vaalien suhteen varmaa. Kunnanjohtaja Esko Poikelan sanoin: eiköhän sieltä valtuusto kokoon saada.

Matti Lehtonen

 

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.