Paikalliset | 05.10.2023 10:52

Viertolan kenttää halutaan kehittää

Viertolan kenttää halutaan kehittää

Lieto Viertolan kentän alueen yleissuunnitelman tarjous on hyväksytty Sweco Finlandilta. Tarjouksen summa on 9.590 euroa.

—Ensi vuonna on toteutuksen aika, jos suunnitelman mukaisesti saadaan valtuustosta rahat, Liedon kaupungin liikuntapaikkamestari Kai Lagerström kertoo.

Kentän suunnittelu pitää sisällään valaistuksen uusimisen, joka on Lagerströmin mukaan muutoksista oleellisin.

—Valaistusta lisätään kuudella valopylväällä, jotka ovat viisi metriä aiempia korkeammat. Näin valon määrä nousee ottelutilanteissa 35 luxista sataan.

Valaistus tulee vaikuttamaan myös kenttää talvisin kiertävään hiihtolatuun.

Nykyinen EU-direktiivi kieltää kumirouheen asentamisen kentille. Viertolan kenttä on kuitenkin kumirouhekenttä, joten jatkossa on tärkeä varmistaa, että rouhe pysyy kentällä eikä kulkeudu sieltä luontoon.

—Rouhe pyritään sitomaan niin, että se pysyy kentällä. Lumia ei ole moneen vuoteen lanattu kentältä juuri tästä syystä. Toki sitä lähtee liikkeelle pelaajien sukissa ja huoltokaluston renkaiden mukana, Lagerström kertoo.

Suunnitelma pitääkin sisällään uuden hulevesijärjestelmän, jonka avulla kumirouheen poistuminen kentältä estetään kuivatussuunnitelman parantamisen avulla.

Lisäksi kenttä saa uudet aidat.

—Aitoja korotetaan selkeästi. Näin pelitilanteissa aita on korkeampi esimerkiksi maalien takana. Kenttäalue laajennetaan uuteen aitaan saakka.

Kentän huoltoreitti myös uusitaan tulevaisuudessa ja esteettömyyttä parannetaan.

Viertolan kentän suhteen on tehty muitakin aluevarauksia, jotka tulisivat kuitenkin toteutukseen mahdollisesti vasta vuosien 2025—2026 aikana.

—Aluevarauksiin kuuluu katsomon lisäys ja huoltorakennuksen sekä kahvilaterassin valmistuminen. Terassi palvelisi esimerkiksi peleissä järjestettävää buffettia.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.