Paikalliset | 01.06.2023 11:44

Valkolakit kolmosille

Valkolakit kolmosille

Paulus, Olivia ja Petrus Elamo aloittivat koulutaipaleensa Loukinaisten koulussa. Lauantaina heistä tulee virallisesti ylioppilaita lukioidensa valmistujaisjuhlassa.

Elamon sisarukset Olivia, Paulus ja Petrus saavat lauantaina ylioppilaslakit päähänsä. Liedon Loukinaisissa asuvat kolmoset aloittivat Loukinaisten päiväkodin jälkeen koulutaipaleensa Loukinaisten koulussa. Sittemmin heidän tiensä erkanivat niin, että Olivia Elamo jatkoi yläkoulua Liedossa ja Paulus ja Petrus suuntasivat Turun Vasaramäkeen urheilupainotteiseen yläkouluun.

—Pelaamme TPS:ssä jalkapalloa A-junioreissa, Petrus Elamo kertoo kouluvalinnan syyksi.

Koska kolmoset opiskelivat eri kouluissa, eivät uudet kaverit ja opettajat enää tienneet heidän olevan kolmosia, toisin kuin alakouluaikoina.

—Ala-asteella opettajille se oli erikoista, että olimme kolmoset, mutta kun olin yläkoulussa ja lukiossa ilman veljiä, oli se tavallista, Olivia Elamo kertoo.

—Meidät taas sekoitetaan vähän väliä kun olemme saman näköisiä, Petrus sanoo nyökkää Paulukseen päin.

Tulevaisuuden suunnitelmat avoinna

Ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen kolmikon suunnitelmat ovat vielä avoinna tulevasta. Olivia aikoo pitää välivuoden ja miettiä hetken, mitä hän haluaa seuraavaksi tehdä.

—Ulkomaille lähtö houkuttaa, ehkä au pairiksi tai töihin. Espanjan kieli kiinnostaa ja kirjoitimme sen kaikki yo-kokeissa, hän kertoo.

Sisarusten kiinnostus espanjan kieleen on lähtenyt kotoa. Perheen äitikin kirjoitti aikanaan espanjan ja perhe on käynyt lomareissuilla monesti Kanariansaarilla. Äiti on myös puhunut kotona espanjaa.

Paulus ja Petrus tietävät jo selkeästi seuraavan vuoden kulun. Edessä on heinäkuussa alkava armeija Säkylässä.

—Siitä tulee meillekin periaatteessa välivuosi, Petrus Elamo sanoo.

—Isoveljemme Rasmus on kertonut meille armeijasta tarinoita ja saatamme olla siellä koko vuoden, hän jatkaa.

Molemmat hakivat myös kauppakorkeakouluun. Paulusta kiinnostaa tulevaisuudessa myös jalkapallon pelaaminen tavoitteellisesti.

Sisaruksia yhdisti kirjoituksissa espanjan kielen lisäksi matematiikan taito. Paulus ja Petrus kirjoittivat pitkän matematiikan ja Oliviakin menestyi lyhyessä matematiikassa hyvin.

Yhteiset juhlat ja kiitoskortti

Lauantaina kolmoset juhlivat valmistumistaan Ilmaristen matkailutilalla perheen, sukulaisten ja ystävien kesken.

—On mukava juhlia. Kirjoituksetkin menivät niin hyvin, ettei tarvinnut jännittää tai miettiä, etteikö joku meistä valmistuisi, Olivia Elamo sanoo.

Tänä vuonna sisaruksista aiotaan ottaa juhlien kiitoskorttiin yhteiskuva.

—Kun pääsimme ripiltä, otettiin meistä kaikista erilliset kuvat. Nyt äiti sanoi, että otetaan teistä kolmesta yhteiskuva, Olivia Elamo nauraa.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.