Paikalliset | 06.10.2022 11:57

Työnhakijat ja työpaikat kohtasivat

Työnhakijat ja työpaikat kohtasivat

Liedossa järjestettiin viime viikon torstaina Avantin rekry, jossa kierrettiin teollisuusalueella olevia työpaikkoja yksi kerrallaan. Tapahtuman tarkoituksena oli esitellä paikkoja ja niiden työtehtäviä aiheesta kiinnostuneille. Liedon yritys- ja työllisyyskoordinaattori Mika Stepanoffin mukaan tapahtuman avulla etenkin ulkopaikkakuntalaiset pääsivät tutustumaan Liedon työtarjontaan helposti. Avantin rekry tekikin yhteistyötä useiden eri oppilaitosten kanssa, joista vieraili kokonaisia luokkia tutustumassa työpaikkoihin aamu- ja iltapäivän aikana.

—Tämä oli mahtava tapa toimia. Ihmiset, jotka haluavat työtä, pääsevät suoraan tutustumaan työpaikkoihin. Kokeiluun lähti mukaan 11 paikallista yritystä, Stepanoff kertoo.

Pihlajalinnaan kaivataan tekijöitä

Aamupäivällä opiskelijaryhmät sekä yksittäiset työnhakijat vierailivat teollisuusalueella Action Lähetit Oy:n, Scania Suomi Oy:n, Power-Trans Ab Oy:n, VAK Huoltopalvelut Oy:n sekä Volvo Truck Centerin tiloissa. Lounastauon jälkeen päivä jatkui Varsinais-Suomen Autosähkö Oy:n vierailulla, josta seuraavaksi suunnattiin Pihlajalinnan Ikipihlajan yksiköihin Setälänpihaan ja Matinkartanoon.

Vieraita vastassa ulkona olivat Setälänpihan palveluvastaava Anniina Ojanen sekä Matinkartanon vastaava sairaanhoitaja Pirita Lehtonen.

—Tarvetta tekijöille on aina. Tarvitaan hoiva-avustajia, lähihoitajia, sairaanhoitajia sekä sijaisia siistijöille ja keittäjille. Talviloma-aikakin lähestyy, Ojanen kertoo.

Setälänpihan yksikkö on erikoistunut muistisairaiden vaativaan hoitoon. Asukaspaikkoja talossa on 30. Uutuutena yksikössä on leikkauspotilaiden jatkokuntoutus, jossa tarjolla on kymmenen potilaspaikkaa. Matinkartano tarjoaa asumista päihde- ja mielenterveystaustaisille henkilöille, joita talossa asuu 40 asukkaan verran.

—Molempiin yksikköihin on jonoa, paikat ovat täynnä, Anniina Ojanen selvittää.

—Meillä asukkaat ovat monen kuntoisia, tarjolla on siis myös tehostettua palveluasumista. Asiakkaita tulee ympäristökunnista ja heistä moni on edunvalvonnan piirissä, Pirita Lehtonen kertoo Matintalon toiminnasta.

Kuten Setälänpihassa, myös Matinkartano etsii työntekijöitä tiimiinsä.

—Alalla on kilpailua. Työnantajana tarjoamme työviihtyvyyttä sekä hyvinvointia, johon satsataan. Tarjolla on oppisopimuspaikkoja molempiin yksiköihin sekä myös työharjoittelujaksoja. Myös työkokeilumahdollisuuksia voi meillä tehdä, mutta tällöin työ ei sisällä potilastyötä, Ojanen sanoo.

Profmer Oy kouluttaa osaajat itse

Pihlajalinnan jälkeen rekry-tapahtuman väki suuntasi Profmer Oy:n tiloihin, jossa yrityksen toiminnasta oli kuulemassa Novidan rakennusalan opiskelijoita Turusta. Tuotantopäällikkö Jussi Railo kertoi muovituotteita valmistavasta yrityksestä.

—Olemme olleet vuodesta 2018 alkaen Liedossa ja valamme polyuretaanista muovituotteita käsityönä. Uutena innovaationa olemme kehittäneet maalaustekniikan, jolla saamme tuotteeseen uv-suojan.

Railon mukaan Profmer etsii hyvää käsillä tekijää. Alalle ei ole olemassa varsinaista koulutusta, joten Profmer perehdyttää tekijät työhön itse.

—Reippaalla asenteella pärjää, hän toteaa.

Työtä tehdään pääsääntöisesti yhdessä vuorossa. Profmer työllistää runsaat 20 henkeä, joista valajia on 16 henkeä.

Railo jakoi kuulijoille lappusia, jotka sisälsivät qr-koodin, josta löytyivät yhteystiedot työhakemuksen tekoon.

Avantin rekryn viimeiset kohteet Profmerin jälkeen olivat Liedon Autopesu Oy, Golden Shine Oy sekä Finnsusp Oy.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.