Paikalliset | 21.09.2023 10:18

Terveysaseman sisäilmaongelman syitä selvitellään

Terveysaseman sisäilmaongelman syitä selvitellään

Liedon terveysasemalla käynnistyivät hiljattain vesikaton rakenneavaus- ja tutkimustyöt.

Lieto Liedon terveysaseman katolle on ilmestynyt keltainen teltta. Mistä on kyse, Liedon kaupungin energiapäällikkö Marko Tähtinen?

—Terveysasemalla on ollut tietyissä huoneissa sisäilmaongelmia. Nyt katsotaan yläkautta, löytyykö katolta kohtia, jotka voisivat näitä ongelmia aiheuttaa, Tähtinen kiteyttää.

Teltta on siis sääsuojana, kun vesikaton läpivientejä avataan ja tutkitaan sekä mahdollisesti korjataan ja tiivistetään.

—Vesikattokorjausten on alustavasti arvioitu valmistuvan lokakuun loppuun mennessä, sanoo Liedon kaupungin rakennuttajapäällikkö Ville Kivimäki.

Sisäilmaongelmat ovat koskeneet terveysasemarakennuksessa pääasiassa kotihoidon nykyisiä tiloja. Kotihoito on ollut väistötiloissa tutkimusten ajan.

Tähtisen mukaan on ollut erityisesti neljä huonetta, joissa väki on oireillut. Syitä oireiluun voi olla useampia, ja nyt viime kuukaudet on selvitelty nimenomaan, onko jotain rakennusteknisiä virheitä, jotka oireita mahdollisesti aiheuttaisivat.

Kesällä sisätiloissa tehtiin merkkiainetutkimuksia. Niissä huoneiden alapohjaan päästettiin kaasua ja seurattiin, mistä kaasu pääsee liikkumaan. Tutkimustulosten pohjalta on jo tehty korjauksia.

—Muutamaan huonetilaan tehtiin asiantuntijan esittämät alapohjan tiivistyskorjaukset, Kivimäki vahvistaa.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.