Paikalliset | 03.08.2023 11:37

SmugglerRok soi aiempaa suuremmalla lavalla

  • SmugglerRokin lava tulee olemaan aiempia vuosia kookkaampi. Lava saatiin edellisviikonloppuna Turussa järjestetyltä DBTL-festivaalilta.

  • Henri Väisänen, Robert Sainio, Henri Kulmala ja Henri Mäentaka olivat paikalla, kun festivaalin pystytys alkoi keskiviikkona.

Lieto Laurin kentällä Liedossa on kovat järjestelyt meneillään, kun raskaan musiikin festivaali SmugglerRok ottaa kaupungin keskustan haltuun jo yhdeksättä kertaa.

United Festivalsin toimitusjohtaja ja festivaalien järjestäjä Henri Kulmala kertoo, että SmugglerRokin järjestelyt menevät jo tietyllä rutiinilla, sillä ne ovat jo kesän viidennet festarit yhdeksästä.

—Meillä on vakiintuneet yhteistyökumppanit tekniikasta logistiikkaan, joten suurimmilta yllätyksiltä vältytään. Emme valitse halvimpia, vaan parhaat, hän toteaa.

Kulmalan mukaan anniskelu sataa omaan laariin, koska myyntiä ei ole ulkoistettu. Hän lisää, että myyjät on itse rekrytoitu, joten tiedetään mitä saadaan ja palvelu toimii.

Viime viikon DBTL:
stä tuotu lava on Kulmalan mukaan suurin, mitä SmugglerRokissa on koskaan nähty, joten artisteilla on tilaa temmeltää. Hän antaa kiitokset Liedon kaupungille siitä, että artistien backstaget on saatu rakentaa Jokilaakson kouluun, ja että sähköä ei tarvitse tuottaa omilla generaattoreilla, vaan se tulee kaupungin verkkovirrasta.

Kysyttäessä, onko järjestäjillä ollut ongelmia festarikävijöiden alkoholijuomien salakujettamisen kanssa, mitä festivaalin nimi voisi antaa olettaa, vastaus on, ettei ainakaan näkyviä ongelmia ole ollut. SmugglerRok-nimi sai alkunsa festivaalien perustaja Henri Väisäseltä, jolla oli Old Smuggler niminen baari aikoinaan Liedossa.

—2014 mietittiin, että pitäisikö ensi kesälle järjestää jotakin spesiaalia. Silloin homma oli vielä pientä, ja baarin ulkopuolelle kyhättiin baarin nimeä kantava rokkitapahtuma, muistelee Väisänen. 

Viime vuoden tappiot kuitataan 

Kulmalan mukaan viime vuoden festivaali oli tuloksellisesti farssi.

—Päätimme järjestää festivaalit jo heinäkuun alussa elokuun sijaan, koska meillä oli eräs muu tapahtuma buukattuna päällekkäin. Ongelma oli, että samana ajankohtana oli raskaamman musiikin ystäville sekä Provinssi Rock että Tuska Festivaali, joten yleisö ei löytänyt paikalle kuten ennen, harmittelee Kulmala.

Hän taustoittaa, että myös muut yrityksen festivaalit tekivät tappiota. Yksi syy tähän saattoi olla se, että varsinkaan yritykset eivät koronan jälkitunnelmissa ostaneet lippupaketteja työntekijöilleen tai sidosryhmilleen. Osakkaat joutuivat pääomittamaan syntynyttä lovea.

Tänä vuonna on ollut eri ääni kellossa, ja lippumyynti on kulkenut hyvin. Kulmala laskelmoi, että mattimyöhäiset tulevat ostamaan liput juuri ennen viikonloppua ja kävijöitä tulee reilusti yli 3.000.

—Varsinais-Suomen hyvinvointialue on ostanut työntekijöilleen suuret määrät lippuja, joten se on auttanut meitä. Olemme pystyneet tarjoamaan heille ripotellen eri ajankohtiin festivaaleja, jolloin vuorotyöläiset ovat voineet valita itse mieleisensä lomien mukaan, kertoo Kulmala lisäten, että SmugglerRokiin on perjantaina tulossa Varhalta noin 900 festari-
vierasta.

Epämääräiset sääennusteet viikonlopulle eivät Kulmalaa huoleta.

—Kyllä festareille tulijat pitävät hauskaa säässä kuin säässä ja ostokäyttäytymiseen sää ei vaikuta yhtä paljon, mitä voisi olettaa, hän summaa.

Liedon keskustassa viikonlopun tahdin määrää muiden muassa Stratovarius, Beast in Black ja ruotsalais-tanskalainen Amaranthe.

Viktor Brenner

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.