Paikalliset | 23.02.2023 19:28

Ruskon keskustan uuden liikekiinteistön suunnittelu alkaa pikimmiten

Ruskon keskustan uuden liikekiinteistön suunnittelu alkaa pikimmiten

Ruskon keskustan uudistuminen on nytkähtämässä eteenpäin. Kunta aikoo ostaa Asunto Oy Ruskon Liikekulman liikerakennuksen ja purkaa sen.

Purku koskee Keskitien eteläpuolella olevaa kiinteistöä, jossa on liikehuoneistoja. Tiloissa toimi esimerkiksi yli vuosi sitten sisäilmaongelmien takia suljettu kirjasto.

Purun jälkeen paikalle on tarkoitus tehdä uudisrakennus.

—Kuntalaiset ovat paljon kaivanneet kirjastopalveluita. Kirjasto on varmaan ensisijainen, joka tarvitsee tilat, pohtii Ruskon kunnanhallituksen puheenjohtaja Jussi Helesvirta (kok.).

Sen enempää Helesvirta ei vielä spekuloi, mitä muuta uudisrakennus voisi sisältää.

—Seuraavaksi lähdetään miettimään kokonaisuutta. Mitä tarpeita kunnalla ja yksityiselläkin puolella on.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että tämän vuoden talousarvioon lisätään 50.000 euroa, joka käytetään paikan kaavoitukseen ja uuden kiinteistön suunnitteluun.

—Ehdottomasti pyritään siihen, että projekti saadaan nopeasti eteenpäin. Rakennus kuitenkin sijaitsee kunnan paraatipaikalla, Helesvirta jatkaa.

Tarkkoja päivämääriä ei vielä ole, mutta purku aloitetaan pikimmiten. Liikerakennuksen vesi-, sähkö- ja lämmitykset on tarkoitus katkaista huhtikuussa.

Liikekiinteistö eriytetään taloyhtiöstä

Ruskon kunta ja Asunto Oy Ruskon Liikekulma ovat neuvotelleet liikekiinteistön tilanteesta viime keväästä lähtien. Vaihtoehtoja on ollut kaksi. Joko 1974 valmistunut kiinteistö puretaan tai sitten sille tehdään mittava remontti.

—Neuvotteluja käytiin taloyhtiön kanssa pitkään ja lopulta saatiin päätös, joka oli monen asian kompromissi, Helesvirta luonnehtii.

Asunto Oy Ruskon Liikekulma käsittää sekä liikerakennuksen että asuinkerrostalon. Kunta ja Ruskon Liikekulma sopivat järjestelyn, jolla liikekiinteistö eriytetään taloyhtiöstä.

Järjestelyn mukaan taloyhtiö hankkii aluksi kaikki liikekiinteistöön liittyvät osakkeet itselleen. Liikerakennuksen niin sanottu kirjaston siipi kuuluu pääosin kunnalle ja muut liikehuoneistot sijoitusyhtiölle.

Kun osakkeet on hankittu, asunto-osakeyhtiö myy kunnalle 2.153-neliöisen määräalan, johon kuuluvat liikekiinteistö sekä asuinkerrostaloon rajoittuva yhdysosa. Määräalan kauppahinnaksi sovittiin yksi euro.

Asuinkerrostalossa sijaitsevat liikekiinteistön varastotilat jäävät kaupassa taloyhtiölle. Osakkeisiin liittyy noin 279.000 euron yhtiölainaosuus, joka jää taloyhtiön vastattavaksi.

Kaupassa kunta sitoutuu siihen, ettei määräalalle mahdollisesti tehtävää uudisrakennusta sijoiteta kahdeksaa metriä lähemmäksi asuintaloa. Uudisrakennus ei saa myöskään peittää asuintalon kohdalta näkyvyyttä sen enempää kuin nytkään. Kerrostalon Keskitien puoleiselle sivustalle saa siis sijoittaa vain yhden maanpäällinen kerroksen.

Purkutuomion saaneessa liikerakennuksessa on toiminut tähän asti parturi-kampaaja sekä jalkahoitaja. Nyt molemmat muuttavat Keskitien toiselle puolelle, vanhan apteekin tiloihin.

—Muutamme tiloihin kunnalle vuokralaiseksi. Maaliskuun 1. päivä avaamme siellä virallisesti, kertoo Hiuskeitaan yrittäjä Kirsi Ahola.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.