Urheilu | 16.03.2023 12:18

Pamaus Jr Futsal voitti kaikki sarjaottelunsa

Pamaus Jr Futsal voitti kaikki sarjaottelunsa

Pamaus Jr Fulsal sai pelattua sarjakautensa päätökseen P15 Futsal-Kakkosessa, kun rästiottelulle Turun Pallokerhoa vastaan löytyi aika viime sunnuntaina. Jos ottelu olisi jäänyt pelaamatta, olisi TPK menettänyt kaikki sarjapisteensä.

Rästiottelun pelaamisessa oli kuitenkin omat vaikeutensa, sillä futsalkausi on vaihtumassa jalkapallokauteen.

—Poikien jalkapalloseuroilla oli ohjelmassaan harjoituspelejä. Lisäksi osa pelaajista oli sairaana ja osa Italiassa katsomassa Juventuksen peliä, Pamaus jr Futsalin joukkueenjohtaja Aapo Kraama kertoo.

Onneksi poikien jalkapallovalmentajat olivat myötämielisiä poikien futsalharrastukselle. Osa pelaajista pääsi lähtemään jalkapallojoukkueensa pelistä hieman aikaisemmin ja näin Pamaus sai fulsaljoukkueensa täysilukuiseksi. Pamaus voitti rästiottelun maalein 20—5.

Toiminta kaipaa jatkoa

Pamaus Jr Futsal sai Paattisilta uuden sponsorin. Paikallinen Heikkilän luomutila haluaa tukea joukkuetta.

—Tärkeää olisi, että toiminnalle saadaan jatkumoa, eivätkä pelaajat lopeta mukavaa harrastusta iän karttuessa ja kustannusten kasvaessa. SM-lopputurnauskin vaatii isoja ponnisteluja, koska turnaus kaikkine kustannuksineen on osallistuvien joukkueiden kustantama, Kraama kertoo.

SM-lopputurnaus pelataan Tampereella 25.—26. maaliskuuta.

Paattisten Pamauksessa on keskusteltu Turun kaupungin uuden harrastekortin tuomista mahdollisuuksista ja toisaalta haasteista.

—Ensi kausi saadaan toimia vielä vanhalla mallilla, mutta vuonna 2025 tilojen vuokrat kasvavat. Nykyistä enempää vapaaehtoisia tuskin saadaan houkuteltua mukaan järjestämään toimintaa uusille ryhmille, joita on toivottu.

—Uudistusten myötä nykyisen kaltainen matalan kynnyksen treenitoiminta, johon muiden lajien harrastajat pääsevät osallistumaan ilmaiseksi, muuttuisi haasteelliseksi.

Lapsia olisi tulossa liikuntaharrastusten pariin, mutta toiminnan vetäjistä on aina ollut pulaa.

Harjoituksiin maksutta

Paattisten Pamaus on talven aikana vetänyt nuorisoprojektia, jossa on tuotu käytännön tasolle usein juhlapuheissa mainittuja periaatteita. Joukkue on käyttänyt viimeisen kolmen vuoden aikana vain niin sanottuja irtovuoroja, eli vuoroja, jotka eivät ole kelvanneet muille. Kaikki joukkueen lapset ovat saaneet osallistua harjoituksiin ilmaiseksi. Lapsia on ollut ikäluokista 2004—2015.

Pelaajien taustat ovat monikulttuuriset, joukkueessa puhutaan kuutta eri kieltä. Harjoituksiin on osallistunut kahdeksan eri seuran pelaajia. Mukana on ollut myös tyttöjä.

Harrastus on pidetty edullisena. Lasten vanhemmat auttaneet kukin kykynsä mukaan.

Joukkuerunko koostuu ikäluokan 2009 pelaajista. Pamaus Jr Futsal voitti vuotta vanhempien ikäluokassa Varsinais-Suomen korkeimman sarjatason runkosarjan. Nyt tavoitteena on edustaa koko Varsinais-Suomea futsalin SM-turnauksessa ja tuoda sieltä mahdollisimman kirkas mitali.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.