Paikalliset | 06.10.2022 11:55

Loukinaisten päiväkotitilanne heikkenee viikko viikolta

Loukinaisten alueen varhaiskasvatuspaikoista on viikko viikolta kovempi pula. Kun syyskuun alussa Littoisten ja Loukinaisten alueilta varhaiskasvatuspaikkaa jonotti 30 lasta, kolme viikkoa myöhemmin jonossa oli jo 38 lasta. Taustalla on alueiden voimakas rakentaminen ja pieleen menneet arviot alueen lapsimäärästä.

Tämän vuoden talousarviossa varhaiskasvatusikäisten lasten määrän oletettiin laskevan viime vuodesta noin 35:lla, mutta luku kasvoikin elokuun alkuun mennessä 42:llä. Arviointivirhe oli siis vajaat 80 lasta, mikä tarkoittaa ainakin kolmea päiväkotiryhmää.

Nopeasti hankittavaa modulitilaa odotetaan tilapulaa helpottamaan vielä tämän vuoden aikana. Kokonaan uusi päiväkoti Loukinaisiin rakennettaneen niin, että se voi aloittaa toimintansa vuonna 2024. Päiväkotiin sijoitettaisiin Liedon ruotsinkielinen varhaiskasvatus sekä erilliseen kotaan keskittyvä luontopäiväkotiryhmä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.