Paikalliset | 12.05.2022 07:29

Liedossa järjestetään elokuussa oma Pride-tapahtuma

Liedossa järjestetään elokuussa oma Pride-tapahtuma

Malin Fredriksson ja Terhi Korvenpää ovat osa Lieto Pride -tapahtuman tiimiä. Elokuussa järjestettävä Pride tuo Lietoon puistojuhlan ja kulkueen, jotka puolustavat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia.

Lieto —Pride-liputuksen järjestäminen Lietoon herätti keskustelua kunnan toimielimissä. Ehdotus ei mennyt läpi, mutta konkreettisia toimia sen sijaan toivottiin. Siispä päätimme järjestää näkyvän tapahtuman Lietoon, Terhi Korvenpää kertoo.

Näin ollen Lieto saa ensimmäistä kertaa oman seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja yhdenvertaisuutta puolustavan Pride-tapahtuman 20. elokuuta.

Tapahtuman taustalla vaikuttaa yhdeksänhenkinen tiimi, jossa Korvenpään lisäksi vaikuttaa Malin Fredriksson.

—Uutena lietolaisena koen, että on tärkeä tuntea olonsa turvalliseksi omassa kunnassaan. Siksi tapahtuman järjestäminen on tärkeää, Fredriksson kertoo.

Jo ehdotus pelkästä liputuksesta synnytti aikanaan nettikeskustelua.

—”Ei Liedossa homoja ole”, kirjoitti joku. Ajattelin, että jos vuonna 2022 on vastaavia kommentteja, on oikea hetki tarttua tapahtuman järjestämiseen, Terhi Korvenpää sanoo.

Ehdotettu liputus olisi ollut samaan aikaan Turku Pride -tapahtuman kanssa elokuussa. Liputusasiaan antoi lausuntonsa Liedon silloinen nuorisovaltuusto, joka otti asiaan kantaa sanomalla, että mikäli Pride saisi oman liputuksen, pitäisi vastaavia järjestää myös monelle muullekin taholle. Päätöksen siitä, ettei Liedossa järjestetä Pride-liputusta teki lopulta kunnanvaltuusto pitkän keskustelun jälkeen.Kulkue ja puistojuhla


Lieto Pride tuo Liedon keskustaan kulkueen sekä puistojuhlan. Tarkkoja sijainteja ei ole vielä paljastettu.

—Luvassa on vanhaa tuttua, mutta myös jotain sellaista, mitä ei aiemmin prideilla ole nähty, Terhi Korvenpää lupaa.

—Sen verran voidaan kuitenkin kertoa, että jokaiselle on jotakin. Luvassa on myös tanssia, musiikkia ja puheita, Malin Fredriksson jatkaa.

Korvenpää ja Fredriksson kiteyttävät Priden olevan kiva ja piristävä tapahtuma lähellä Lieto-viikkoa. Lieto Priden jälkeen tapahtuma järjestetään Turussa.

Pride-tiimi ottaa myös vastaan halukkaita vapaaehtoisia talkootöihin. Esimerkiksi liikenteenohjaukseen tarvitaan henkilöstöä. Myös aiheesta kiinnostuneet yhteistyökumppanit ovat tervetulleita.

Järjestäjät uskovat tapahtuman tavoittavan ihmisiä runsaasti myös Liedon ulkopuolelta. Tiedossa on osallistujia Jyväskylästä saakka. Lopullinen osallistujamäärä on vielä arvailujen varassa. Selvää on se, ettei Pride jää pelkästään lietolaisten tapahtumaksi.

Liedon Pride-tiimi perusti tapahtuman tiimoilta sosiaalisen median kanavat, jotka ovat saaneet jo paljon palautetta.

—Sitä on ollut puolesta ja vastaan. Osa on iloisia, että vihdoin vastaavaa saadaan Lietoon, ja vihapuhettakin on kuultu. Nämä kommentit todistavat sen, miksi tämä tapahtuma järjestetään, Terhi Korvenpää toteaa.

 

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.