Paikalliset | 11.04.2024 13:39

Liedon kohtaamispaikka avautui

Liedon kohtaamispaikka avautui

Liedossa avautui tiistaina kohtaamispaikka, joka on tarkoitettu aivan kaikille kaupunkilaisille, niin lapsille kuin aikuisillekin. Kohtaamispaikassa voi viettää aikaa, harrastaa ja tavata toisia kaupunkilaisia.

—Loppukesästä silloinen maahanmuuttokoordinaattori otti minuun yhteyttä ja kertoi, että olisi kysyntää kaikille avoimelle kohtaamispaikalle, kertoo Liedon kaupungin hyvinvointijohtaja Jani Äijälä.

Hän otti yhteyttä kaupungin tekniseen toimeen ja alkoi etsiä tarkoitukseen sopivaa kiinteistöä. Sellainen löytyikin Kirkkotie 6:sta, jonka iäkkäämmät lietolaiset muistavat Liedon Säästöpankin ensimmäisenä toimitalona. Talossa on toiminut myös muun muassa valokuvaamo sekä rakennuksen sivusiivessä kukkakauppa.

Kohtaamispaikka on entisessä pankkisalissa, jossa se toimii juhannukseen saakka. Tänä aikana selvitetään, onko toiminnalle pysyvä tarve. Nykyinen tila ei ole esteetön. Jos toiminta jatkuu pilottijakson jälkeen, kohtaamispaikka muuttaa esteettömään tilaan.

—Aina on sopiva hetki tulla tänne, sanoo yhteisölähtöisen kotoutumisen asiantuntija Aurora Nisso Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiristä.

—Viikkokalenterista voi katsoa, mitä ohjelmaa täällä on. Torstaisin aamupäivällä täällä on esimerkiksi avoin kohtaaminen, jolloin tarjolla on kahvia, teetä ja voileipää.

Tällä hetkellä viikko-ohjelmassa on muun muassa maanantai-iltaisin taidetta ja askartelua lapsille sekä aikuisille. Ohjelma löytyy Liedon kaupungin kotisivulta.

—Työssäkäyville on toivottu iltaisin ohjelmaa, kuten lautapeli-iltaa. Ideoita otetaan vastaan ja niitä voi esittää joko minulle tai täällä toimiville yhdistyksille, Nisso vinkkaa.

Paikalle on selvästikin tarvetta, sillä avajaispäivänä ensimmäisen parin tunnin aikana tutustumiskahvilla oli käynyt yli sata ihmistä. Jani Äijälä kertoo, että jo suunnitteluvaiheessa yhdistysten ja muiden toimijoiden innostus tuli esille.

Kohtaamispaikan toiminnassa ovat mukana Liedon kaupunki, SPR Varsinais-Suomen piiri, SPR Liedon osasto, EKL-Liedon Eläkkeensaajat, Liedon seurakunta, Härkätien ympäristönsuojeluyhdistys, Härkätien vaeltajat, 4H Lieto, Liedon museo ja Liedon Yrittäjät.

Toiminnan tavoitteena on edistää kaupunkilaisten hyvinvointia, tarjota mahdollisuuksia kohdata toisiaan, puhua suomen kieltä ja tavata toimintaa ylläpitävien järjestöjen ja kaupungin edustajia. Kohtaamispaikka välittää kaupunkilaisille tietoa palveluista, yhteiskunnasta ja harrastusmahdollisuuksista. Tarjolla on kahvia ja teetä.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.