Paikalliset | 22.02.2024 12:04

Lähipalvelupiste keskustaan, kierrätyspalvelut muuttavat Lemminkäisen taloon

Lähipalvelupiste keskustaan, kierrätyspalvelut muuttavat Lemminkäisen taloon

Työvoimapalvelujen siirto paikallistasolle kuntiin vuoden 2025 alusta tekee muutoksia Liedon työllistämispalvelujen toimintoihin. Ensimmäiset muutokset näkyvät Kisällin asiakkaille tänä keväänä. Kisällin kierrätysmyymälä on toiminut Teollisuuskujalla syyskuusta 2001 alkaen, mutta nyt edessä on muutto.

—Työvoimapalvelut siirtyvät kuntiin. Se on syy, miksi muutoksiin reagoidaan. Toiminta ei kuitenkaan tule loppumaan, vaan muuttaa muotoaan ja tilalle tulee uusia palveluja, Liedon vs. työllisyysjohtaja Reea Viljanen kertoo.

Kierrätysmyymälä, työpajatoiminta sekä Varhan kuntouttava työtoiminta ja työttömien terveydenhoitaja muuttavat Kisällistä tien toiselle puolelle Lemminkäisen kiinteistöön Teollisuuskujalle.

—Pajat toimivat siellä saman katon alla, samoin kierrätysmyymälä ja tavaran vastaanotto, Viljanen kertoo.

Etsivä nuorisotyö muuttaa puolestaan kevään aikana Liedon keskustaan koulujen läheisyyteen Sepänkujalle. Nuorten työpajatoiminnan ryhmät sekä Varhan kuntouttavan työtoiminnan ryhmätoiminta muuttavat samaan osoitteeseen.

Liedon keskustaan tuodaan uusia palveluja. TE-toimisto ja yksilövalmentajat muuttavat alkukesän aikana Hyvättyläntie 4:ään entisen Terveystalon tiloihin. Samaan toimistoon siirtyvät myös maahanmuuttajapalvelut.

—Kun TE24 -uudistus alkoi hahmottua, vahvistui, että Lieto on osa Turun työllisyysaluetta. Selvisi, että Lietoon tulee lähipalvelupiste ja oli aika reagoida, Reea Viljanen kertoo.

Koska Kisällin entisiin tiloihin ei mahdu Lietoon tuleva uusi lähipalvelupiste ja nykyiset tilat eivät ole esteettömät, piti lähipalvelupisteelle etsiä uusi sijainti.

—Tiloja miettiessä on myös huomioitu, että ne ovat kaupungin omia tiloja. Uusia tiloja on vuosien varrella remontoitu ja kunnostettu ja ylläpidetty. Pientä pintaremonttia tullaan tekemään vielä ennen muuttoa, Viljanen selvittää.

Tulevalla lähipalvelupisteellä ei vielä ole nimeä, mutta kaikille saman työllisyysalueen lähipalvelupisteille on tulossa yhteinen nimi.

Reea Viljanen on tyytyväinen uusiin tilajärjestelyihin.

—Mielestäni tämä on hyvä ratkaisu. Uudet sijainnit tuovat palveluja lähemmäs kuntalaisia ja lähelle bussiyhteyksiä.

Uudet toimipisteet palvelevat asiakkaita viimeistään 5. elokuuta alkaen.

 

Kierrätystoiminta jatkuu

Reea Viljanen muistuttaa, ettei Kisälli ole pelkkä kierrätyskeskus, vaikka moni saattaa nimen näin mieltää.

—Kisälli pitää sisällään kaikki työllistämispalvelut. Palvelimme vuonna 2023 yhteensä 499 lietolaista. Kun huomioidaan, että viime joulukuussa työttömiä oli Liedossa hieman yli 600, tarkoittaa se sitä, että tavoitamme laajasti lietolaiset työttömät ja työnhaun asiakkaat.

Kisällin palveluja jää muuton takia tauolle kevään aikana. Kierrätettävän tavaran sekä sähkölaitteiden, vaarallisen jätteen ja metalliromun vastaanotto sekä kuljetuspalvelu jäävät tauolle 29. maaliskuuta. Kierrätysmyymälän ovet sulkeutuvat nykyisissä tiloissa toukokuun viimeisenä päivänä. Korjausompelimo ei toistaiseksi vastaanota asiakastöitä.

—Haluamme viestiä, ettei kierrätystoiminta silti lopu. Ainoastaan tavaran vastaanotto vaarallisen jätteen, kodinkoneiden ja metalliromun osalta päättyy. Ne ovat ainoat, mitä emme voi jatkossa vastaanottaa uusissa tiloissa. Kodin pienelektroniikkaa ja tavaraa kuitenkin otetaan yhä jatkossakin vastaan, Viljanen selventää.

—Tästä syystä myös kiertävää keräystä aiotaan tehostaa. Ennen se toimi kahdesti vuodessa, hän jatkaa.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.