Paikalliset | 02.12.2021 08:38

Koululaisille lahjoitettiin välituntitekemistä

  • Ilmaristen koulun 4A-luokan oppilaat totesivat paikallisten yrittäjien lahjoittamat välituntivälineet juuri oikeanlaisiksi.

  • Paikallisista yrittäjistä lahjoitustilaisuudessa olivat paikalla K-marketin Kaisa Anttila (vas.), Kotilaiturin Kati Laituri, Ilmaristen matkailutilan Antti Alilonttinen, Hakulan Puun Henry Kontto, Raition Rakennuksen Jenna Raitio ja Liemi & Linssin Pasi Kuronen. Mukana tempauksessa olivat myös Charmia, Liedon Injektointi ja Turun KK-huolto. Yrittäjiä jututti rehtori Pekka Teittinen (selin).

Lieto Ilmaristen koulun 4A-luokan oppilaat listaavat asioita, joita mieluimmin välituntien aikana tekevät.
—Kävellään, kiipeillään, pelataan jalkapalloa, keinutaan, hypitään hyppynarulla, heitetään frisbeegolfia ja kesäisin piirrellään katuliiduilla asfalttiin!
Rasti ainakin kolmeen ruutuun. Joukko ilmarislaisia yrityksiä kuuli koululta viestiä välituntivälineiden vähyydestä ja tempaisi oppilaiden välituntiliikunnan puolesta. Välineet käytiin lahjoittamassa koululle viime torstaina.

Välituntivälineiden hankintaprojektia veti Liemi & Linssi Oy:n Pasi Kuronen.
—Alkuun mietimme heijastinliivien hankintaa, mutta ne ovat kuulemma kunnossa. Koululta kyseltiin tarpeita, ja mukaan lähti yhdeksän paikallista yritystä. Vain yksi kieltäytyi, Kuronen taustoittaa.
Jokainen Ilmaristen koulun 12 alaluokasta sai oman laatikollisen välituntivälineitä. Laatikoista löytyi koripallo, hyppynaruja, frisbeegolf-kiekkoja ja katuliituja. Yläluokkien yhteiseen käyttöön yrittäjät lahjoittivat vielä salibandyvälineitä ja frisbeegolf-kiekkoja.

Ilmaristen koulun rehtori Pekka Teittinen kiitteli yrittäjien panostusta.
—Tänä päivänä korostetaan lasten omaehtoista liikkumista myös välitunneilla. Meidän tehtävämme on mahdollistaa se. Välituntivälineet ovat kuluvaa sorttia, ja silloin tällöin niitä valitettavasti myös häviää. Tarve on siis jatkuva, Teittinen totesi.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.