Paikalliset | 18.08.2022 10:55

Kehätien parannus aikataulussaan

Kehätien parannus aikataulussaan

E18 Turun Kehätien parannustyöt ovat edenneet aikataulussaan. Uusi pohjoisen puolen ajorata on valmistunut Kauselan ja Avantin välillä. Avantin eritsaloliittymän pohjoinen risteyssilta on myös otettu liikenteen käyttöön.

—Hanke parantaa Kehätien liikenteen sujuvuutta ja lyhentää matka-aikaa. Lisäksi myös kevyen liikenteen sujuvuus paranee, kun esimerkiksi 10-tien varteen on tehty uusia alikulkukäytäviä, Väyläviraston projektipäällikkö Juha Sillanpää kertoo.

Uudet meluaidat ovat puolestaan parantaneet alueen asumisoloja. Kun aiemmin meluaitojen korkeus oli 2,5 metriä, on uusi meluaita nyt huomattavasti korkeampi, kohoten kuuteen metriin.

—Kaikkiaan uusittu tie palvelee etenkin pitkän matkan liikennettä satamasta ja sujuvoittaa työmatka- ja paikallisliikennettä, Sillanpää tiivistää.

 

Voiton puolella

 

Juha Sillanpään mukaan hankkeessa ollaan nyt voiton puolella. Sen rahoitus tuli kahdessa osassa.

—Lähdettiin tekemään ensin toista puolikasta, josta valikoitui Kirismäen pää, joka valmistu viime vuonna. Kun rahat tulivat, kilpailutettiin vielä toinen urakoitsija, joka jatkaa nyt uutta osiota. Liikenteelle uuden osuuden pitäisi tulla tämän vuoden aikana, Sillanpää kertoo.

Vaikka urakoitsija Kreatella urakka-aikaa onkin jäljellä vielä ensi vuoden kesään, pyritään hanke saamaan maaliin vielä tämän vuoden aikana.

Nyt hankkeen 10-tien osuus on saatu valmiiksi. Jäljellä on enää töitä Kehätiellä osiossa, jossa kuljetaan Sippaasta Aurajoen yli.

—Sinne on tehty uutta ajorataa, joka tulee vanhan viereen. Liikenne siirtyy nyt uudelle ajoradalle, jonka jälkeen aletaan korjaamaan vanhaa. Luvassa on maaleikkauksia, louhintaa ja levennyksiä. Hommia riittää loppusyksystä kevääseen.

 

Eritasoliittymä valmis ensi vuonna

 

Kaksiosaisen hankkeen lisäksi edessä häämöttää vielä sen kolmas osa. Kyseessä on Avantin eritasoliittymän valmistuminen.

—Kun me vastaamme Kehätielle kohdistuvista töistä, tehdään eritasoliittymään rampit ja alimeno Liedon ja ELY-keskuksen toimesta. Tämä hanke valmistuu ensi vuonna, Sillanpää kertoo.

Kun Avantin liittymä saadaan valmiiksi, tehdään Kauselan ja Tuulissuon välille vielä sekoittumiskaistat, joiden avulla ramppien ja päätien liikenne pystytään sujuvasti sekoittamaan.

ST-urakka, eli suunnittele ja toteuta -urakka on edennyt siis toistaiseksi aikataulussaan. Hyvät sääolosuhteet ja koronapandemia osaltaan rauhoittivat teiden liikennettä ja tarjosivat hyvät olosuhteet rakennustöille.

—Syksy ratkaisee, onnistutaanko loppu-urakasta aikataulullisesti, Sillanpää päättää.

 

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.