Paikalliset | 11.03.2024 10:00

Karibialaista ruokaa pyörien päällä

Karibialaista ruokaa pyörien päällä

Pohjoisturkulaisen omakotitalon pihassa parkissa seisoo Tu Casan nimellä teipattu ajoneuvo, jonka sisältä löytyy keittiö tuotantotiloineen. Vuonna 2022 hankittu ja Saksassa valmistettu auto on myynyt luukustaan ravintola-annoksia juhliin ja tapahtumiin jo reilun vuoden ajan.

Vahtolaislähtöinen Sini Maunu-Carrion perusti kuubalaisen puolisonsa Yimiel Carrionin kanssa pyörien päällä liikkuvan yrityksen.

—Olin alun perin autokorjaamoalalla, mutta vaihdoin alaa ja opiskelin kokiksi Turun ammatti-instituutissa. Sen myötä perustimme food truckin, Yimiel Carrion kertoo.

Sini Maunu-Carrionilta puolestaan löytyi jo aiempaa yrittäjätaustaa ja food truck -toimintaa hän tekee sivutoimisesti oman nykyisen työnsä ohessa.

Tehtävänjako on pariskunnalle selvä. Yimiel häärää kokkina keittiössä ja Sini vastaa yrityksen arjen pyörittämisestä ja hallinnollisista asioista.

—Haluamme tehdä laadukasta ja terveellistä ruokaa puhtaista raaka-aineista, joita saadaan lähituottajilta, Sini Maunu-Carrion kertoo.

 

Mausteita ja eksoottisia raaka-aineita

Tu Casa tarkoittaa suomeksi sinun kotisi. Nimellä halutaan viestiä asiakaslähtöisyydestä. Tapahtumasta riippuen autosta myydään niin a la carte -annoksia kuin tehdään tilauksesta cateringia. Auton on moni voinut bongata esimerkiksi Moision K-marketin pihasta tai esimerkiksi Ruskolta.

—Käytämme karibialaisia ja suomalaisia reseptejä. Meille on ominaista mausteet, eksoottiset raaka-aineet ja tapa tehdä ruokaa, Sini Maunu-Carrion kertoo.

Karibialaisessa keittiössä suositaankin runsaasti pataruokia ja raaka-aineina kalaa, äyriäisiä ja erilaisia lihoja.

—Monesti luullaan, että karibialainen ruoka on tulista, mutta näin ei ole. Käytämme myös paljon kasviksia, joissa on hyvä ravintosisältö, hän jatkaa.

Yimiel Carrion nappaa keittiön pöydällä olevasta kulhosta ruskean malangan, joka on manjokin tapainen kasvis.

—Tämä on kasvis, jota ei tiedetä, eikä välttämättä uskalleta tästä syystä käyttää, hän kertoo.

Carrion kertoo, että kasvista käytetään perunan tapaan. Se kuoritaan ja keitetään ja siitä saadaan aikaan erinomainen muusi.

Yleensä tapahtumia varten Tu Casa suunnittelee 3—4 erilaista annosta. Yksi vaihtoehdoista on aina kasvisruoka ja myös gluteenittomat huomioidaan. Heille on tärkeää myös minimoida ruokahävikki.

—Pyrimme aina selvittämään huolella, kuinka isosta tapahtumasta on kyse, jotta annoslaskenta onnistuu.

Yimiel Carrionin mukaan yksi suosituimpia annoksia on ollut possuleipä salaatilla. Samoin salaatit ja tacot ovat olleet ruokailijoiden mieleen.

—Pyrimme koko ajan uudistumaan ja hakemaan uutta inspiraatiota, Sini Maunu-Carrion sanoo.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.