Paikalliset | 04.05.2023 11:28

Kallen talli liikuttaa miehiä iloisin mielin

Kallen talli liikuttaa miehiä iloisin mielin

Kun Liedossa vastaan astelee tämä sinisiin pukeutunut joukko, kyseessä on Kallen talli -niminen miesten liikuntaryhmä. Ryhmä on kaikille avoin. Kävelylenkkien lisäksi ryhmä myös jumppaa Lietohallissa.

Kun Liedon entinen kunnanjohtaja Esko Poikela vastaanotti Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkin muutama viikko sitten, mainittiin kunniamerkin myöntämisen perusteissa Kallen talli -niminen liikuntaryhmä, jota Poikela on ohjannut.

Siis mikä Kallen talli? Kyseessä on muutamia vuosia sitten perustettu miesten liikuntaryhmä, jonka perusti Kalle Vauranoja Poikelan myötävaikutuksella. Turun Tienoo kirjoitti Kallen tallista ensimmäisen kerran heti tuoreeltaan maaliskuussa 2017.

—Kallen tallissa on mukana noin 30 miestä, joiden keski-ikä on hieman yli 70 vuotta. Vanhin jäsen on 87-vuotias, Kalle Vauranoja kertoo.

Ryhmä on luonteeltaan vapaamuotoinen ja kaikille avoin. Yhteistä liikuntaa on kaksi kertaa viikossa. Maanantaisin on lenkki ja perjantaisin on jumppaa Lietohallilla.

—Maanantaisin kokoonnutaan kello 9 Kirkkotien Föliparkissa. Siitä lähdetään kimppakyydeille eri puolille Lietoa. Lenkkien pituus on 5—10 kilometriä, kertoo lenkkejä vetävä Jouni Mäkinen.

Lenkkireittejä on eri puolilla Lietoa. Samalla kotiseutu tulee tutuksi. Harva lietolainen lienee käynyt kotikuntansa kaikilla kulmakunnilla.

Jumppaan kokoontumaan Lietohallille perjantaisin kello 7.30. Aikainen ajankohta johtuu siitä, että Lietohalli on koulujen käytössä päivisin.

Jumppaa ohjaa Arto Helin. Jumpassa keskitytään ikäihmisille miellyttävään venyttelyyn. Jumppaan ehtivät mukaan myös vielä työelämässä olevat ja toisaalta eläkkeellä olevat saavat jumpasta hyvän alun päivään.

Suomalaisten liikkumattomuudesta on oltu huolissaan maan korkeimpaa valtiojohtoa myöden. Liikkumattomuuden seuraukset käyvät suoraan yhteiskunnan kukkarolle.

Kallen talli on jäsenilleen myös sosiaalinen tapahtuma, jossa jutellaan päivän asioista. Ryhmässä ei kysytä taustaa, ei ammattia, ei puoluepoliittisia mieltymyksiä.

Miten ryhmään sitten pääsee mukaan? Esimerkiksi tulemalla maanantaina Föliparkkiin, jossa ryhmä kokoontuu.

—Ryhmässä saa iloa liikunnasta, joka pitää yllä henkistä ja fyysistä kuntoa, Vauranoja vakuuttaa.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.