Paikalliset | 23.03.2023 10:14

Jäkärlän koulun tilanne selvinnee lähiviikkoina

Jäkärlän koulun tilanne selvinnee lähiviikkoina

Jäkärlän koulun tilanteesta odotetaan ratkaisuja lähiviikkoina. Koulussa on jo aiemmin havaittu sisäilmaongelmia ja sen on todettu olevan teknisen käyttöikänsä päässä.

—Olemme viisaampia parin viikon päästä, toteaa pohjoisturkulainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Mari-Elina Koivusalo (sd.).

—Koulu on laitettu käyttökieltoon ja tiloista pitää poistua syyslukukauden alkaessa elokuussa, hän jatkaa.

Aluksi Turun kaupunki selvitteli koulun läheisyyteen sijoitettavien väistötilojen mahdollisuutta. Parakit kilpailutettiin, mutta tarjouksia tuli vain kaksi. Niistä ainoastaan toinen oli tarjouspyynnön mukainen. Tilapalvelujohtaja keskeytti kilpailutuksen.

Jotta asia ei jäisi seisomaan pitkäksi aikaa, esitti Mari-Elina Koivusalo asian otto-oikeutta ryhmätoverin kannattamana. Näin asia saadaan lähiviikkoina kaupunginhallituksen käsittelyyn.

—Ei voida olla sellaisessa tilanteessa, ettei asiasta tiedetä, sillä elokuu on kuitenkin jo lähellä, Koivusalo toteaa.

Koulun tilojen kunnosta ja mahdollisesta peruskorjauksesta on Koivusalon mukaan ollut opetuslautakunnassa tieto jo viime kaudella. Silloin ajatuksena oli siirtää opetus Kärsämäen AKK:n tiloihin koulun peruskorjauksen ajaksi.

—Parakkeja kun ei vuodeksi kannata hommata, ellei jatkokäyttöä ole tiedossa, hän sanoo.

Koivusalo kokee, että opetuksen siirtyminen määräajaksi AKK:n tiloihin olisi ehdottomasti vain väliaikainen ratkaisu.

—Ja siinä vaiheessa kun siirrytään, pitäisi kuokan jo olla maassa rakentamassa uutta koulua tai suunnitelmat valmiit peruskorjauksen suhteen. Jos näin ei ole, pitää parakit saada, mutta nyt niiden hankintaan alkavat olla vihoviimeiset hetket, jotta ne saadaan syksyyn mennessä.

Jos Jäkärlään rakennettaisiin kokonaan uusi koulu, olisi Kärsämäessä opiskelu toki pitkäkestoisempaa mutta hopeareunuksena häämöttäisi mieluisa lopputulos — uusi koulu.

Koivusalon mukaan Jäkärlään kaivataan myös uutta päiväkotia, jonka hanke kannattaisikin lisätä samaan kouluhankkeeseen mukaan.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.