Paikalliset | 02.03.2023 10:48

Freesi Fest panostaa monipuolisuuteen

Freesi Fest panostaa monipuolisuuteen

On hittipoppia, rockhelmiä, räppiä, ikivihreitä, paikallisia taidonnäytteitä. Lietolaisen Freesi Festin esiintyjäkattaus haluttiin tänä vuonna rakentaa erityisen monipuoliseksi.

—Valittiin bändejä sillä ajatuksella, mikä ihmisiä tällä budjetilla voisi kiinnostaa, kuvailee Freesi Festin yksi järjestäjistä ja Freesi-bändistä tuttu Ville Paakkonen.

—Tarkoituksena on palvella mahdollisimman useita lietolaisia. Että olisi jokaiselle jotakin, jatkaa niin ikään Freesistä tuttu Juha Karesluoto.

Freesi Fest järjestetään tänä kesänä kolmannen kerran. Ajankohta on 16.—17. kesäkuuta. Festivaalin paikka on tuttu: Jams Bar ja tämän parkkipaikka Hyvättyläntien varresta päiväkodin päätyyn.

—Parkkipaikka pressutelttoineen on ollut hyvä paikka järjestää festarit. Äänentoisto on toiminut kivasti, tunnelma ollut intensiivinen, kuvailee Jamsin yrittäjä Ami Mattila.

Viime vuonna porukkaa oli mukavasti liikkeellä.

—Tällä kertaa tavoite on, että saadaan paikan päälle maksimimäärä porukkaa, Karesluoto sanoo. Alueelle mahtuu enimmillään 750 henkeä per päivä.

Aiempinakin vuosina Freesi Fest on houkuttanut paikalle muitakin kuin lietolaisia. Näin on varmasti tänäkin vuonna. Paakkonen nostaa esimerkiksi Miljoonasateen, jonka fanit matkaavat suosikkinsa perässä pitkiäkin matkoja.

—Meidän piti saada Miljoonasade esiintymään tänne jo ihan ensimmäisille Fressi Festeille, mutta se kaatui koronan myötä. Nyt onneksi onnistui.

Nostalgian tuulia Miljoonasateen lisäksi tuovat ainakin Eini, Kake Randelin ja Aikakone. Poju huolehtii varmasti, että poika saadaan saunomaan ja Kasmir mielikuvamatkasta Hankoon. Lietolaisväriä tapahtumaan tuo Freesin lisäksi DaddyShow.

Molempina päivinä baarijatkojen esiintyjä on Badfellas.

Jotain pientä erikoisuutta lienee tälläkin kertaa luvassa.

—Viime vuonna järjestimme yllärinä tankotanssishown. Tällekin vuodelle täytyy keksiä jotain yhtä päräyttävää, Paakkonen pohtii.

Freesi Fest on suht pienen porukan taidonnäyte rakkaudesta lajiin. Itse h-hetkellä toki lisäkäsiä käytetään enemmän.

—Ilman osaavaa talkooporukkaa ei tällainen tapahtuma nousisi. Tarvitaan kontakteja ja yhteistyötahoja. Tämä on monta palikkaa monessa.

Freesi Festin etkotapahtuma järjestetään Jamsissa perjantaina 17. maaliskuuta. Silloin esiintyy Luuvitonen sekä Freesi & Friends.

—Meiltä soi silloin pieni spesiaali, Ville Paakkonen vinkkaa.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.