Paikalliset | 23.06.2022 07:05

15 pyörää, skootteri ja ostoskärryt — kalaonni suosi magneettikalastajia

  • Kolmikko Kristiani Pohjankukka, Aada Mäkinen ja Eeli Mäkinen kalasti magneeteilla Teilisillan kohdalla Liedossa Aurajoesta muun muassa 15 pyörää, skootterin ja ostoskärryt. Kuvassa kalastajat esittelevät osaa saaliistaan.

  • Pohjankukka ja Mäkiset löysivät magneettikalastuksen viime kesänä katsottuaan Youtube-videon.

Lieto  Edellisviikolla Tienoossa kerrottiin kunnan tilaamista puhdistussukelluksista, ja Ilkka Mäkisen yritys Korppoon Sukellus keräsi Liedon Teilisillan alta Aurajokeen heitettyä romua. Sukellukset tehtiin sekä joen puhdistamiseksi että vahinkojen välttämiseksi, koska sillalta tiedetään luvattomasti hypittävän alla olevaan jokeen. Mäkisen firman onnistui kerätä sillan kohdalta joesta kolme pyörää, ostoskärryt, huomiotolppa sekä liikennemerkki, mutta romun kalastuksen suhteen he eivät päässeet parhaille apajille.

Teilisillan alla olleen romupajatson oli nimittäin edellisinä päivinä tyhjentänyt ala-asteikäinen kolmikko Kristiani Pohjankukka, Aada Mäkinen ja Eeli Mäkinen, jotka olivat päättäneet mennä sillalle magneettikalastamaan kuultuaan tulevista sukelluksista. Kahden päivän saldona heillä oli 15 polkupyörää, skootteri, ostoskärryt, valtavat metallipihdit sekä muuta pientä metalliromua. Saaliiseen Pohjankukka ja Mäkiset olivat ymmärrettävästi tyytyväisiä, sillä niiden nosto oli monen tunnin työn takana.

—Skootteria nostettiin varmaan kolme tuntia, lapset kertovat.

Yksinään suhteellisen pienikokoisilla magneeteilla raskaita kulkuvälineitä ei saanut nostettua, mutta apuna heillä oli nostamisessa ankkuri sekä ajoittain myös hyvää tuuria magneetin osumisessa nostettavaan romuun.

—Aada sai sidottua magneetin skootteriin, Pohjankukka kertoo.

Välillä samaa romua jouduttiin nostamaan useamman kerran.
—Tosi usein tavara putoaa kesken noston, Eeli Mäkinen toteaa.

Urakan jälkeen kolmikko ilmoitti nostetusta romusta kunnan kirjastoon ja veivät skootterin, ostoskärryt ja pihdit Pohjankukan isän pesulan takapihalle. Pyörät kunnan työntekijät veivät kierrätykseen. Etenkin skootteri oli uintireissun jäljiltä edelleen varsin hyväkuntoisen näköinen.
—Täällä on vielä bensaa tankissa, Eeli Mäkinen näyttää.


Idea lähti Youtube-videosta


Magneettikalastusharrastuksen Mäkiset ja Pohjankukka löysivät viime kesänä.
Roni Bäck julkaisi Youtubessa videon, jossa hän kalasti magneeteilla ja mekin haluttiin kokeilla. Isä sitten osti minulle ja Eelille magneetin, Aada Mäkinen taustoittaa.

—He näyttivät minulle magneettia ja minäkin innostuin. Minun tätini sponsoroi minulle oman magneetin, Pohjankukka jatkaa.

Magneettikalastukseen parhaat apajat ovat kolmikon mukaan juuri Teilisillalla. Romun määrä Aurajoessa niillä kohdin tunnetaan paikallisten keskuudessa ja ohikulkijatkin olivat kehuneet Mäkisten ja Pohjankukan palvelusta kunnalle.
—Ohikulkijat sanoivat, että olette tehneet ison työn, lapset kertovat.

Tehdystä työstä kolmikko kertoi kunnan suunnittelevan jotain palkintoa, mutta tarkalleen heillä ei ollut tietoa mitä.

Kaikki paikalliset eivät olleet lasten löytämistä tavaroista innoissaan pelkästään ympäristönpuhdistusnäkökulmasta.

—Kun me nostettiin tavaraa sillalle, niin ohi kulki joitain poikia. Yksi heistä sanoi toiselle, että ”nuo varmaan ovat ne kärryt, jotka haettiin silloin aamukolmen aikaan K-Marketin pihalta ja heitettiin jokeen”, Aada Mäkinen kertoo.

Kolmikolla on tarkoitus jatkaa magneettikalastusharrastusta myös tulevaisuudessa. Seuraava kalastuspaikka heillä on jo tiedossa.
—Me aiotaan mennä Turkuun kalastamaan tavaraa Aurajoesta, he kertovat.

Nuutti Ruokangas

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.