Paikalliset | 24.06.2021 08:50

Ahola-Ojannon teollisuusalue laajenemassa lounaaseen

Rusko Ahola-Ojannon yritys- ja teollisuusalueelle suunnitellaan merkittävää laajennusta länteen ja lounaaseen. Laajennusalue on Haunisten altaan pohjoispuolella, lähellä Ruskon ja Raision kuntarajaa. Alueelle on laadittu pohjakartta vuoden 2020 alussa ja viime vuoden lopulla kaavoittajaksi valittiin Nosto Consulting Oy.


Kaavoitettavan alueen pinta-ala on 14,6 hehtaaria ja uusia teollisuusalueita on kaavaluonnoksessa 8 hehtaaria. Rakennusoikeutta kaavaluonnoksessa on yhteensä 41.934 kerrosneliömetriä, josta uutta rakennusoikeutta 31.756. Alue on pääosin kunnan omistuksessa, mutta yhteys alueelle tulisi olemassa olevan teollisuustontin kautta ja lisäksi vanhoihin tontteihin tulisi kaavalaajennuksia, jotka sijoittuvat kunnan omistamalle maalle.

Kulkuyhteyteen liittyen Ruskon kunta on vaihtanut maata alueella toimivan OMT-Tank Oy:n kanssa. Maanvaihdossa kunta saa pohjatöiltään valmista, osin asfaltoitua maata 1.223 neliömetriä, vaihdossa kunta luovuttaa yritykselle raakamaata noin 4.600 neliömetriä. Asemakaavaa esitettiin jo kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi, mutta hallitus palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. Kunnanhallituksen ja kaavanlaatijan kanssa järjestetään keskustelutilaisuus kaavan lähtökohdista.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.