Paikalliset | 04.03.2021 09:08

Yritysten työvoimatarpeisiin tarjolla oppisopimusapua

Yritysten työvoimatarpeisiin tarjolla oppisopimusapua

Turun ammatti-instituutin työelämäagentti Liisi Mattila odottelee Avantin Portin kakkoskerroksessa kylään alueen yrityksiä. Mukana yhteistyössä on Turun oppisopimustoimisto.

Lieto Turun ammatti-instituutin ja Turun oppisopimustoimiston yhteinen toimipiste palvelee lietolaisia yrityksiä Avantin Portissa kolmena päivänä viikossa. Päivystysvuorot alkoivat tiistaina, ja mikäli koronarajoitukset eivät toimintaa pysäytä, jatkuvat ne kevään ajan.
—Vuosi sitten aloitimme saman palvelun: jaoimme ilmoituksia ja houkuttelimme alueen yrityksiä vierailulle sekä teimme itse yritysvierailuja. Mutta sitten tuli lockdown ja toiminta ajettiin alas. Nyt näyttää taas pahalta, Turun ammatti-instituutin vastuuopettaja ja työelämäagentti Liisi Mattila harmittelee.
Toimistolla on tarkoitus yhdistää työnhakijoita ja opiskelijoita paikallisen elinkeinoelämän tarpeisiin. Siis etsiä tekijöitä ja oppisopimuskoulutettavia niihin lietolaisyrityksiin, joille osaavan työvoiman löytäminen on haaste. Lisäksi toimistolla tarjotaan jo olemassa olevalle henkilöstölle oppisopimuskoulutuksia. Koulutukset vaihtelevat parin kuukauden lyhytkoulutuksista kokonaisiin tutkintoihin, esimerkiksi tuotannon esimieskoulutukseen.
—Osaajapulaa on esimerkiksi logistiikassa ja kone- ja tuotantotalouden yrityksissä. Me pyrimme vastaamaan yritysten tarpeisiin joustavilla ratkaisuilla. Esimerkiksi VAK Huoltopalveluiden kanssa tehdään oppisopimuskoulutusta, jossa meidän opettajamme käy VAK:n tiloissa opettamassa kerran viikossa. Tämän kaltaisia malleja voidaan kehittää yhdessä yritysten kanssa nopeastikin, Mattila kuvailee.

Vaikka koronarajoitukset sulkisivat TAI:n toimiston Liedossa, toiminta ei siihen lopu. Yhteydessä voi olla myös puhelimella tai sähköpostilla.

 
Matti Lehtonen

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.