Paikalliset | 25.02.2021 08:33

Jääiglu kerää ihailevia katseita Ruskolla

Jääiglu kerää ihailevia katseita Ruskolla

Perheen lapset Teo, Anton, Rene ja Juuli menivät iglun sisälle. Anton oli kokeillut iglussa nukkumista makuupussissa.

Ruskolaisen omakotitalon kuistin eteen ilmestyi kovilla pakkasilla maitopurkeista valmistettu jääiglu. Mistään pienestä maitopurkkimäärästä ei iglun kohdalla puhuttu, sillä niitä tarvittiin sen tekemiseen huikeat 577 kappaletta.
Niitä saatiin niin perheen äidin Karoliina Hansenin työpaikalta, Merttelän koulua käyvän pojan Rene Hansenin kautta sekä perheen lasten kaverien vanhempien suunnalta. Lopulta ohikulkijatkin toivat jo maitopurkkeja iglun valmistukseen.
Iglu tehtiin talon kuistille, jotta mahdollisimman moni ohikulkijakin saisi ihailla teosta. Valmistuakseen jääiglu vaati vettä ja kovia pakkasia. Lumi-vesi-seos toimi ikään kuin laastina iglun seinien valmistamisessa.
—Usko meinasi loppua ja kolme viikkoa tätä tehtiin. Iglun tekemiseen löytyivät ohjeet netistä, Karoliina Hansen kertoo.
Perheen lapset Anton, Juuli, Rene ja Teo leikkivät iglun äärellä ja nukkumistakin rakennelmassa oli jo kokeiltu. 11-vuotias Anton oli mennyt igluun makuupussissa nukkumaan ja aikoi kokeilla samaa vielä hiihtolomaviikollakin.
—Ensi vuonna tehdään pyramidi, lapset lupasivat.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.