Paikalliset | 18.02.2021 08:29

Halmelan uusimman kaava-alueen kuntainfra rakenteilla

Halmelan uusimman kaava-alueen kuntainfra rakenteilla

Pahkalaukkaantien varressa rakennetaan Halmelan laajennus 2 -asemakaava-alueen kunnallistekniikkaa. Pakkasesta on rakentajille hyötyä ja haittaa. Koneet eivät pidä kovasta pakkasesta. Toisaalta jäätynyt maa kantaa raskaita koneita.

Lieto Ilmarisissa Pahkalaukkaantiellä kulkee isoja työkoneita, kun meneillään on Halmelan laajennus 2 -asemakaava-alueen kunnallistekniikan rakentaminen. Urakkaan kuuluu katurakentaminen, kuivatus, vesihuollon sekä katuvalaistuksen rakentaminen. Tarjouskilpailun voitti Koneurakointi Heino, jonka toimitilat ovat Maskussa. Tarjouksen kokonaishinta oli 565.000 euroa ilman arvonlisäveroa. Työt alkoivat tammikuun puolivälissä.
—Alueelle on tulossa noin 40 asuntoa. Kunnallistekniikan pitäisi olla valmiina kesäkuun alussa, kertoo rakennuttajainsinööri Otto Kaarto Liedon kunnasta.
—Alueella on tyypilliseen varsinaissuomalaiseen tapaan sekä kalliota että savipohjaista peltoa.
Haastattelupäivänä pakkasta oli noin -15 astetta. Urakan kannalta pakkasesta on haittaa, mutta myös hyötyä. Koneet eivät kovasta pakkasesta pidä, mutta toisaalta jäätynyt maa kantaa hyvin raskaita koneita.
—Rakennustapa mukautuu säiden mukaan. Nyt on pystytty jäädyttämään peltotiet, joita pitkin päästään liikkumaan. Leutona talvena pitäisi ensin rakentaa tiet valmiiksi, kertoo vastaava työnjohtaja Teemu Nyyssönen Koneurakointi Heinosta.
—Työt ovat edenneet aikataulussa. Toivesäänä olisi -5 astetta pakkasta ilman lumisadetta. Siis sama säätoive kuin hiihtolomalaisillakin.
Uudelle alueelle tulee vain yksi liittymä Pahkalaukkaantieltä. Jo nyt työkoneet käyttävät Merenalhontien liittymää.
—Pahkalaukkaantien kevyen liikenteen väylää jatketaan uudelle alueelle saakka, kertoo rakennuttajainsinööri Kaarto.

Asunnot 150 lietolaiselle

Halmelan laajennus 2 -asemakaava hyväksyttiin Liedon kunnanvaltuustossa viime kesäkuussa. Alue sijaitsee kokonaisuudessaan Pahkalaukkaantien itäpuolella. Kaavassa kunnan maalle on osoitettu 26 omakotitonttia, yksi asuinpientalojen tontti, kaksi rivitalotonttia sekä yksi tontti asuinpientaloja tai lähipalveluja varten. Alueelle on tulossa noin 40 asuntoa ja niihin arvioilta 150 asukasta. Omakotitonttien keskineliöhinta on 45 euroa. Tonttien koko vaihtelee noin 600 neliömetristä aina noin 1.300 neliömetriin saakka.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.