Paikalliset | 04.02.2021 08:25

Vihreitä lyhtyjä ja sankareita

  • Linnea Kajander (vasemmalla) kertoo, että hänen sankarinsa on Arttu-veli, joka leikkii hänen kanssaan, kun äiti ja isä lähtevät jonnekin. Ella Lehtinen kertoo hänen sankarinsa olevan kissa, sillä se on niin söpö eläin. Päiväkodin johtaja Suvi Rintala kuunteli tyttöjen pohdintaa.

  • Leonel Arrascaeta ja Annu Lehtonen ihmettelivät tieteellistä koetta, joka sopi hyvin vihreän lyhdyn sytyttämisen teemaan.

Rusko Norlandia-päiväkoti Apilassa vietettiin maanantaiaamuna pedagogista Norlandia Quest -teemapäivää. Kaikki Norlandia-päiväkodit Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja Hollannissa sytyttivät samaan aikaan vihreät lyhdyt erilaisille sankareille. Kyseinen sankari-teema näkyikin vahvasti päiväkodin huoneissa, käytävillä ja ulkona.
—Olemme laittaneet ikkunoihin vihreät lyhdyt ja ottaneet huoneista valot pois, lastenhoitaja Henrietta Miettinen kertoo.
Valojen sammuttaminen onkin yksi arjen sankariteko. Vastaavia tekoja ovat myös veden säästäminen, kierrätys ja vain yhden käsipaperin ottaminen kerrallaan.
Päiväkodinjohtaja Suvi Rintala kertoo arjen sankarien toimivan lähettiläinä myös kotonaan ja opettavan jopa vanhemmilleen päiväkodissa opittua kierrätystä.

—Moni vanhempi on antanut positiivista palautetta ja kertonut, että kotona jätteiden lajittelu on aloitettu lapsen painostuksesta.
Päiväkodin pienten puolella lapset olivat saaneet keksiä sankari-teeman ympärille omat sankarihahmonsa, jotka omasivat supervoimia.
—Osalla sankari on arkisempi, osalla taas erikoisempi. Niille on keksitty nimet ja hahmoja on leikitty sekä niistä on myös tehty satuja. Yhden lapsen voima oli esimerkiksi kerätä kaikki roskat maailmasta, Henrietta Miettinen sanoo.
Supersankarileikit täyttivät lasten päiväkotiviikkoa niin jumpan kuin naamiaistenkin muodossa. Seinillä näkyi runsaasti sankari-aiheisia askarteluja. Supersankariseinälle kerättiin esimerkiksi kuvia arjen sankareista ja toiset lapset olivat askarrelleet sankarien henkilökortit. Jokainen ryhmä osallistui teemaan omalla tavallaan.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.