Paikalliset | 07.01.2021 10:33

Ehompi Ohikulkutie valmistuu osissa

Ehompi Ohikulkutie valmistuu osissa

Kauselan eritasoliittymä ja Aurajoen ylittävät sillat myllätään täysin Turun kehätien remontissa. Työnaikaiset poikkeusjärjestelyt jatkuvat ainakin ensi vuoden syksyyn asti.

Lieto/Kaarina Turun kehätien ja Hämeentien remontti jatkuu vielä ainakin pari vuotta. Kahteen massiiviseen rakennusurakkaan jaettu hanke on juuri nyt puolivälissään.
—Ensimmäinen vaihe valmistuu tämän vuoden syksyllä. Siihen liittyvät Hämeentien parannukset, muun muassa kaksi superkiertoliittymää, jotka eivät jää pysyviksi, vaan tekevät työaikaisen liikenteen sujuvammaksi ja turvallisemmaksi. Myöhemmin liikennevalot palaavat Ravattulaan Littoistenjärventien ja Kaarinantien risteyksiin, Väyläviraston projektipäällikkö Juha Sillanpää valaisee.
Valtatie 10:lle tulee Kaarinantien risteykseen Liedon suunnasta kaksi kääntyvien kaistaa. Ratkaisulla pyritään vähentämään Hämeentien ruuhkia.

Uudet väylät liikenteelle 2022

Ykkösvaiheen pääurakoitsijana toimii Destia Oy. Viime vuonna käynnistetyn kakkosvaiheen pääurakoitsijana taas on Kreate Oy. Tällä hetkellä kakkosvaiheen työt keskittyvät Aurajoen siltojen uusimiseen Ohikulkutiellä.
—Vanha, 1960-luvulla rakennettu silta on jo purettu. Uudempi, 1990-luvulla rakennettu silta jää paikoilleen ja kytketään uusiin rakenteisiin. Lopputuloksena ei ole vanhaan malliin kaksi erillistä siltaa, vaan yksi leveä silta, Juha Sillanpää kertoo.
Jo valmistuneita ykkösurakan osia ovat muun muassa Tuulissuontien jatke Pukkilan eritasoliittymään, Länsi-Avantintien yhteys Hämeentielle ja Sippaan kevään aikana liikenteelle avattava risteyssilta.

Ensi vuoden loppuun mennessä Ohikulkutie on myös Kauselan ja Pukkilan välillä nelikaistaistettu ja avataan liikenteelle. Maisemointeja tehdään vielä vuonna 2023.
Kahden erillisen urakan yhteenlaskettu kustannus on lähes 100 miljoonaa euroa. Summassa ei ole mukana Liedon kunnan ajama Avantin eritasoliittymä. Lieto on itse päättänyt kustantaa valmistelevat pohjatyöt. Mikäli valtionrahoitusta alikululle tulee, ei Ohikulkutietä tarvitse enää repiä auki. Joka tapauksessa Avantista tehdään kehätien laitaan nykyisellään puuttuva kevyen liikenteen väylä Ravattulaan.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.