Paikalliset | 03.12.2020 08:38

Ruskon kunnanvaltuusto hyväksyi ensi vuoden talousarvion

Ruskon kunnanvaltuusto on hyväksynyt ensi vuoden talousarvion sekä vuosien 2022—2023 taloussuunnitelman sekä koulutussuunnitelman.
Valtuustokeskustelun aluksi kunnanhallituksen puheenjohtaja Sisko Hellgren (kok.) kertoi talousarvion laadinnasta. Tiivistetysti sanoen tulot ovat vähenemässä ja menot lisääntymässä. Ensi vuoden talousarvio on puoli miljoonaa miinuksella. Investoinneista on alkamassa Maunun koulun peruskorjaus ja laajennus.
Ryhmäpuheenvuoroissa kunnanhallitusta kiitettiin talousarvion laadinnasta vaikeina aikoina.

Mauri Laine (kesk.) esitti päätökseen ponsilausumaa, jonka mukaan kunnanhallitus seuraa talouden kehitystä aktiivisesti ja erityisen tarkasti ja tiedottaa muutoksista valtuustolle. Asiaa kannattivat Veikko Vahtera (kok.) ja Jorma Rand (vas.). Ponsi lisättiinkin päätökseen.
Sosialidemokraattien ryhmä esitti pontta, jonka mukaan talousarviolla ei sidottaisi opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan päätöksentekoa koskien Merttelän koulua. Lautakunta voisi palata asiaan myöhemmin. Talousarvion euromääriä ponsi ei muuttaisi.
Lautakunnan puheenjohtajana toimiva Ari Rusi (kok.) totesi, että ponsi helpottaa lautakunnan toimintaa.
Asia ei kuitenkaan ollut niin yksinkertainen. Mauri Laine muistutti tarkastuslautakunnan puheenjohtajana koulukuljetusten tasavartaisuudesta.

Niina Pekkala (vihr.) esitti Monika Antikaisen (vihr.) kannattama väljyyttä myös henkilöstömenoihin. Siitä sukeutuikin pitkähkö keskustelu, oliko kyse vain tiloista vai myös henkilökunnan määristä.
Ari Rusi palautti keskustelun alkuasetelmaan, siis Maunun koulun peruskorjaukseen ja sen tarvitsemiin väistötiloihin. Jos palkataan uusi opettaja, pitää ryhmälle löytyä myös opetustila, joita ei nyt ole. Keskustelun lopputuloksena henkilöstökuluihin ei tullut väljyyttä. Valtuusto totesi, että niihin voidaan palata ensi vuonna, jos tarvetta ilmenee.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.