Paikalliset | 01.12.2020 10:32

Jouluun voi kävellä sisään Kirkkotiellä

Jouluun voi kävellä sisään Kirkkotiellä

Liedon kunnan kulttuuri- ja nuorisotyöntekijä Suvi Torikka kehuu Mattilan Annan torpan ympäristöä erinomaiseksi joulupolun miljööksi. Polku aukesi maanantaina ja on käveltävissä vielä lauantaina.

Lieto

Jokilaakson päiväkodin nurkalta alkaa Liedon kunnan tämän vuoden joulu. Mattilan Annan torpan ja päiväkodin ympäristössä kulkeva polku on valaistu ja koristeltu kuntalaisten iloksi.
—Tänä vuonna ei perinteistä kunnan joulunavausta sattuneesta syystä voitu järjestää. Yksittäisen tapahtuman sijaan avataan hyvän mielen joulupolku, jonne kuntalaiset voivat tulla silloin, kun itselle parhaiten sopii. Mitään aukioloaikoja ei ole, jotta vältyttäisiin ruuhkilta, kunnan kulttuuri- ja nuorisotyöntekijä Suvi Torikka kertoo.

Joulupolun rakentamisessa ovat kulttuuritoimen lisäksi mukana Kisällin työpajatoiminta ja Liedon museo. Käytännön töitä kuten ääni- ja valoasennuksia on tilattu lietolaiselta Turku-Audiolta. Valot ja äänet ovat päällekytkettyinä arkisin välillä 16—20, lauantaina tuntia aiemmin.
Joulupolulta löytyy erilaisten valaistujen kohteiden lisäksi äänimaisemaa, jouluun kuuluvaa rekvisiittaa, tonttujen bongausta ja koristeltuja valokuvauskehyksiä joulun parhaita selfieitä varten.
—Lumisadetta tilattiin, muttei saatu, Torikka harmittelee.

Joulupolku on avoinna vain kuluvan viikon lauantaihin asti. Miksei jouluun asti?
—Jaa-a, sitä voisi tulevina vuosina kokeilla. Tänä vuonna puolet valoista siirtyy viikonloppuna Liedon seurakunnan joulupihaan. Jos palaute joulupolusta on hyvää, voidaan tapahtumaa toki kehittää ja pidentää. Paikkanahan tämä on älyttömän hyvä.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.