Paikalliset | 31.10.2020 19:01

Kirsi Mattilan pitopalvelu on vuoden ruskolainen yritys

Kirsi Mattilan pitopalvelu on vuoden ruskolainen yritys

Kirsi Mattilan ympäröiminä ovat hänen miniänsä Johanna Mattila, Niina Virta ja tytär Maija Heikola. Lapsenlapsista pitopalvelun paidoissa edustavat 6-vuotias Aino Mattila ja 15 kuukauden ikäinen Anna Heikola.

Ruskon Yrittäjät ovat valinneet vuoden 2020 ruskolaisen yrityksen, joka on pitkään kunnassa vaikuttanut Pitopalvelu Kirsi Mattila. Yritys on ollut toiminnassa jo vuodesta 1999.

Pitopalveluyrittäjyyden sijaan Kirsi Mattila haaveili lapsena työstä kaupan myyjänä.
—Olen tehnyt aina myyntihommia ja toiminut myös kirjanpitäjänä. Ennen yrityksen perustamista tein jo ruokaa tuttaville ja kavereilleni. Kolmannen lapsen kohdalla jäin kotiin ja aloin tekemään kaikenlaista sieltä käsin. Kuuluin muun muassa Maatalousnaisiin, osallistuin kursseille ja sitä kautta tilaisuuksien järjestelyihin.
Myöhemmin ajatus yrittäjyyteen lähtemisestä kypsyi, eikä Mattila ole katunut sitä päivääkään. Aluksi yritys toimi Mattiloiden maatalousyrityksen yhteydessä ja myöhemmin omalla toiminimellä. Pitopalvelun keittiö valmistui 1999 ja juhlatilat vuonna 2007.
—Aiemmin paikalla oli navetta. Tässä kävi niin, että naiset veivät miesten haaveet traktorihallista, hän naurahtaa.

Vuoden ruskolaiselle yrittäjälle kotimaisuus on tärkeää ruoanvalmistuksessa. Pitopalvelu valmistaa aivan perinteistä suomalaista ruokaa.
—Ei lisäaineita eikä eineksiä. Kaikki tehdään itse mitä pystytään, Kirsi Mattila tiivistää filosofiansa.
Ruoissa on hyödynnetty oman tilan viljaa sekä perunaa. Munia saadaan tyttären miehen Aurassa sijaitsevalta kanalalta. Paikallisuus näkyy vahvasti myös muissa raaka-aineissa.
Ensi keväänä Mattilalla tulee täyteen 22 vuotta yrittäjänä.
—Ikää tulee, mutten vielä ole ajatellut lopettaa, hän sanoo.

Nuori polvi hoitaa keittiön

Nykyisin Kirsi Mattila hoitaa pitopalvelun paperityöt, kuten asiakkaat, sähköpostit ja tilaukset.
—Nuori polvi hoitaa keittiön ja tarjoilut. Yrityksessä työskentelee tyttäreni, miniäni sekä useampia osa-aikaisia työntekijöitä. Joskus mukana töissä on koko muu suku, Kirsi Mattila kertoo ja lisää, että lastenlapsiakin on siunaantunut jo seitsemän ja hekin ovat tuttu näky työpaikalla hyörimässä.
Nyt pitopalvelun väkeä työllistää loppuvuoden kiihtyvä sesonki isänpäivän ja lähestyvän joulun tiimoilta.

—Kiireapua alkaisi jo tarvita. Joulujuhliin on varauksia ja myös ruokia on tilattu haettavaksi, Mattila kertoo.
Pandemian aikana keväällä yritys hankki annospakkauskoneen, jotta se pystyi pakkaamaan lounaita kätevästi asiakkaiden noudettavaksi.
—Ihmiset ovat näinä aikoina oppineet tilaamaan ruokaa. Veimme lähiseudun ikäihmisten postilaatikoihin ruokalistoja, joilta he pystyivät tilaamaan ruokaa. Kesällä puolestaan valmistimme ruokaa eri leireille hygieenisesti annoksissa ja teemme edelleen myyntiin niitä myyntiin paikalliseen K-Marketiin. Jotain uutta oli pakko keksiä.
Keväällä peruutettuja juhlia ja tapahtumia järjestettiin kesällä ja syksyllä. Moni myös jaksottaa nyt juhlansa kahteen osaan, jolloin samaan aikaan tilassa ei ole liikaa ihmisiä ja turvaväleistä voidaan huolehtia.

—Muun muassa syksyiset sadan hengen hirvipeijaiset on peruttu, mutta yhdistysten kevätkokouksia on nyt taas alettu järjestämään niiden jäätyä keväällä väliin, Mattila sanoo. Katsotaan miten loppuvuoden todellisuudessa käy.
 
Ina Virtanen

jaymart | 22.09.2021 15:56

Hi, I have a client that is interested to add a new post on your site. Our team of content writers will write an article designed to complement your website. The content would also include a followed link back to our client’s site. Is this something you would be interested in? How much do you charge? Med venlig hilsen / Sincerely Yours, Jaymart Portento Marketing

Kirsti Tuominen | 02.11.2020 16:36

Hienoa Kirsi ja kumppanit, Upeeta työtä olette tehneet, ihania ruokia ja leivonnaisia on tullut syötyä Teidän tekemillä herkuilla 💖 Lämpimät onnittelut huomionosoituksesta asian osaisille 💐💐👍💖

Jorma Jokiniemi | 01.11.2020 22:26

Raisiossa asuessani käytin Kirsi Mattilan pitopalvelua omissa juhlissani tilaamalla kaikkea kahvipöydän antimia. Olen ollut tyytyväinen tuotteisiin, laatuun ja hintaan, myös kaikki muut jotka niitä syöneet. Kiitoksia koko Mattilan tiimille hyvästä palvelusta ja toivon että teillä jatkuu toiminta pitkälle tulevaisuuteen. Jorma Jokiniemi

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.