Paikalliset | 29.10.2020 08:21

Avantin Lounas avasi maanantaina

Avantin Lounas avasi maanantaina

Yrittäjä Kaisu Eko sai maanantaina auki Avantin Lounaan Loukinaistentien kiertoliittymän kyljessä. Ruoasta vastaavat kokit Juha Prusi (vas.) ja Markus Tuomi, Eko itse ”pyörii tiskin takana ihan TET-tyttönä”.

Lieto —Olen täällä ihan TET-tyttönä, koko ajan jokin hukassa, nauraa Kaisu Eko Loukinaistentien kiertoliittymän viereen Avantin Porttiin avatussa uudessa lounasravintolassaan.

Avantin Lounas oli maanantaina auki ensimmäistä päivää. Tilat ehtivät olla tyhjillään puolitoista kuukautta sen jälkeen, kun koronarajoitukset ajoivat Jesse’s Dine -ravintolan konkurssiin syyskuun alussa. Liiketila oli ilmeisen haluttu. Kiinteistön omistavalle Olavi Niemiselle tuli muutamassa päivässä yli 20 puhelinsoittoa kiinnostuneilta yrittäjiltä, joista vuokralaiseksi valikoitui Eko. Aiemmin Eko on pyörittänyt Loukinaisten Nesteellä perheyritystä, ja jatkaa myös Nesteellä.
—Nesteen paita on kassissa mukana, pyörähdän sitä kautta aamuisin ja iltapäivisin.

Loukinaistentien eteläpäässä maanantain ruokalistalla oli lihapullia, sienikeittoa ja broileripaistia. Ruoasta vastaavat kokit Markus Tuomi ja Juha Prusi, ja ruokalistat on tarkoitus pitää edellisen yrittäjän linjan mukaisina.
—Ruokalistoja en ole sorkkinut. Ainakin kuulopuheiden perusteella ruoassa ei ole täällä koskaan ollut korjattavaa, ja ero Nesteen ja Avantin Lounaan välillä on hyvä pitää jatkossakin. Asiakkaiden palautteita otetaan mielellään vastaan. Esimerkiksi kasvisruokaa ei tällä hetkellä erikseen tehdä, mutta jos kysyntää on, sen osuutta voidaan lisätä, Kaisu Eko toteaa.

Ennen uuden ravintolan avaamista ravintolatilan kulunut lattia uusittiin, mutta muuten tilat olivat hyvässä kunnossa.
—Pientä naisellista sisustussilausta toki. On tämä kivaa; Nesteellä on autopesua ja bensanmyyntiä ja sitä sun tätä, nyt seison vain kassalla: ”seitsemän viisikymmentä, kiitos”.

Avantin Lounas tarjoilee päivittäin ”muutamaa sataa” lounasasiakasta, samoin Loukinaisten Neste. Ekon takana on siis monta suuta ruokittavaksi.
Poikkeuksellisina aikoina varsinaiset avajaiset jäivät pitämättä.
—Olisi se kivaa, mutta nyt ei millään pysty. Väljyyttä täytyy pitää. Ehtiihän ne myöhemminkin, Eko päättää.

Matti Lehtonen

kirsti virtanen | 09.11.2020 10:10

toivoisin, että salaattipöytä olisi monipuolinen(vihersal..raasteita ja marinoituja vihanneksia) keittolounas +salaattipöytä voisi olla vaihtoehto kasvissyöjälle ja olla 2e halvempi. pieni makea jälkiruoka kahvin kera kruunaisi lounaan. ps.olen ollut 40v.alan töissä

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.