Paikalliset | 10.09.2020 11:44

Koulupäivä perunapellolla

Koulupäivä perunapellolla

Ilkka Ranne ja Tuomas Kallionpää kertoivat pitävänsä perunasta. Vierailu perunapellolla kädet mullassa oli kuitenkin molemmille ensimmäinen.

Tortinmäki Maataloustuottajien Paattisten yhdistys järjesti tänäkin vuonna Paattisten koulun 4.-luokkalaisille retken maatilalle. Lasten kuljetuksen kohteeseen kustansi MTK.
Yhteensä 27 lasta opettajansa Anni Rajaniemen johdolla tutustui Tortinmäellä Jaakkolan tilan toimintaan. Tilan emäntä Marika Haapsaari vei oppilaat suoraan perunapellolle. Lapset saivat oppia niin perunan nostossa sekä perunan ja viljan viljelyssä.
—Ei aina ole tae, että peruna istutetaan ja tulee satoa. Istutuksessa voi olla virhe tai peruna ei kasva, Haapsaari selvittää vieressä katsoville koululaisille.
Lapset jakautuvat pareihin ja saivat kerätä perunaa käsin ämpäreihin. Pellolla vallitsi innostunut tunnelma.
—On erittäin hienoa, että saimme tulla vallitsevan koronatilanteen takia. Kevään retket peruuntuivat, joten tätä on jännitetty ja odotettu, opettaja Anni Rajaniemi kertoo.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.