Paikalliset | 27.08.2020 08:09

Melontalaituri viimeisteli Aurajoen melontareitit

Melontalaituri viimeisteli Aurajoen melontareitit

Vierunpuiston asukasyhdistyksen puheenjohtaja Jouni Mäkinen, kunnan puutarhuri Tarja Toropainen, Aurajokisäätiön toiminnanjohtaja Sinikka Paulin, Vierunkosken asukas Matti Koivisto ja liikuntasihteeri Mika Närvi pysähtyivät laiturille ihastelemaan valmista lopputulosta.

Lieto Melonta on ollut koronakevään- ja kesän aikana suosittu luonnossa liikkumisen muoto Aurajoen vesillä. Nyt Lietoon Vierunkoskelle ja Vääntelänkoskelle on valmistunut melontalaiturit, joita voidaan hyödyntää koskien ohitukseen. Näin ollen Tammireittien Aurajoen melontareitti on saatu yhtenäistettyä ja koko 17 kilometrin matka on mahdollista kulkea yhtäjaksoisesti aina Nautelankoskelta Halistenkoskelle saakka.
Vierunkoskelle oli tiistaiaamuna kerääntynyt joukko hankkeessa vaikuttaneita tahoja esittelemään uutta ylityspaikkaa.
—Kyseessä on Liedon kunnan hanke, jossa Aurajokisäätiö on mukana sekä asiantuntija-apuna. Myös Vierunpuiston asukasyhdistys on tehnyt paljon töitä alueella. Hankkeen myötä saatiin kunnolliset laiturit, Aurajokisäätiön toiminnanjohtaja Sinikka Paulin kertoo.
Myllypolulla sijaitseva koski on ollut melojille vaikea ylittää.
—Omakotiyhdistys teki vuosien saatossa laitureita pari-kolme kappaletta, mutta aina talven jälkeen veden voima vei ne mukanaan, asukasyhdistyksen puheenjohtaja Jouni Mäkinen kertoo.
Koskenylityspaikka onkin jonkin verran luonnon armoilla veden pinnan nousun takia. Etenkin sateinen viime talvi nosti veden viimeksi korkealle.

Haastava hanke

Kohdetta tuettiin Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.
—Kokonaisuudessaan hanke maksoi 30.000 euroa ja puolet siitä on tukea Leader-rahoituksesta, Liedon kunnan liikuntasihteeri Mika Närvi kertoo.
Rahalla saatiin tehtyä kaksi laituria, kunnostettua vanhaa siltaa, luotua haketetut polut joen varrelle, hankittua kaksi retkipöytää penkkeineen ja luotua tie, jota pitkin laituri saatiin tuotua paikan päälle.
—Hanke oli haastava, mutta lopputulos hieno, kunnan puutarhuri Tarja Toropainen toteaa.
—Tämä on parasta panostusta korona-aikana. Nyt melontareitti on vihdoin valmis, Mika Närvi päättää.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.