Paikalliset | 20.08.2020 08:11

Lapset näkyviksi heijastinliivilahjoituksella

Lapset näkyviksi heijastinliivilahjoituksella

Urho Lehtinen pääsi kuorma-auton rattiin ja kokeili myös töötätä.

Vahto Raskaan kaluston kuljetusratkaisuja valmistava VAK Oy lahjoitti ruskolaisille ja vahtolaisille päiväkotilapsille sekä 1.—2.-luokan oppilaille yhteensä neljäsataa heijastinliiviä.
—Ajatus lähti liikkeelle siitä, kun mietimme sponsori- ja lahjoituskohteita. Teemme yhteistyötä Liikenneturvan kanssa, joka muun muassa ohjeistaa henkilökuntaamme. Näin ollen syntyi ajatus siitä, mitä hyvää voisimme tehdä omalle yhteisöllemme ja pienet lapset tulivat ensimmäisenä mieleen, VAK:n viestintäpäällikkö Teija Hakula kertoo.
VAK:n yhteistyö Liikenneturvan kanssa pyrkiikin parantamaan työmatkojen turvallisuutta ja tukemaan lasten ja nuorten liikennekasvatustyötä.
—Varsinkin maaseudulla on tärkeää, että pienet tiellä liikkujat näkyvät Hakula sanoo ja viittaa pimenevään syksyyn.

Heijastinliivit heti käyttöön

Laukolan koulun pihaan saapui maanantaiaamuna kuorma-auto osana liivien luovutusta. Laukolan päiväkodin lapset pääsivät vuorollaan istumaan auton hyttiin. Jännittävän ratissa istuskelun ohessa hetki oli opettavainen. Auton eteen pyydettiin vuorollaan seisomaan joku lapsista ja hytissä istuvat saivat sanoa, näkevätkö he edessä olevan lapsen. Tällä tavoin lapsille havainnollistettiin, miten korkean auton kyydistä on mahdotonta nähdä pientä lasta, jos tämä tulee auton eteen yllättäen. Tästä syystä heijastinliivi ja oikea suojatiekäyttäytyminen on ehdotonta.
Päiväkodinjohtaja Mari Renberg oli ilahtunut heijastinliivilahjoituksesta.
—Syksyn retket alkavat ja liiveille oli kova tarve. On myös hienoa, että itse liikennöivä toimija tuli kertomaan lapsille aiheesta. Lähdemmekin heti seuraavaksi liivit päällä metsään kukkia poimimaan, hän kertoo.

Kunnan risteykset turvallisemmaksi

Ruskon työpäällikkö Markku Jessen-Juhler oli mukana heijastinliivien luovutuksessa ja kertoi, että uusi liikenneturvallisuuslaki on tuonut muutoksia liikenteeseen.
—Nyt esimerkiksi pyöräilijällä tulee olla etu- ja takavalot käytössä. Myös suojateiden ylityksessä on muutoksia. Usein näkeekin, että lapset pyöräilevät suojatien yli, vaikka pyörää tulisi taluttaa.
Jessen-Juhler kertoo kunnan suunnittelevan muutoksia  liikenteeseen.
—Tarkoitus on merkitä suojatiet paremmin ja asettaa sivuteille kolmioita ja stop-merkkejä.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.