Paikalliset | 06.08.2020 08:35

Kirjallisuutta kotipalvelulla

Kirjallisuutta kotipalvelulla

Sirpa Suomela kertoo, että kotipalvelun asiakas saa toivoa kirjoja itse, mutta voi myös antaa vapaat kädet kotipalvelua hoitavalle kirjastovirkailijalle.

Liedon kirjasto järjestää maksutonta kotipalvelua niille asiakkaille, jotka eivät korkean iän, sairauden tai liikuntaesteen takia voi itse asioida kirjastossa.
Asiakaskuntaan kuuluu sekä iäkkäitä että nuoriakin asiakkaita.
—Tätä on ollut tarjolla jo pitkään. Nyt palvelu on ajankohtainen, kun kirjastoauto lakkautettiin. Mieleen tulevat esimerkiksi Tarvasjoella ja Liedon asemalla asuvat, jotka eivät välttämättä pääse helposti kirjastoon, Liedon kirjaston vs. palvelupäällikkö Sirpa Suomela kertoo.
Kotipalvelu tuo asiakkaille kirjoja näiden toiveiden mukaan. Käytössä ovat kaikki Vaski-kirjastojen aineistot.
—Joillekin olemme vieneet kirjakassin pihalle, mutta pääsääntöisesti ne viedään kotiin.
Kotipalvelu tuo lainat kotiin aina kerran kuukaudessa. Samalle se noutaa palautukset. Laina-ajat ovat joustavat, kirjoja voi uusia ja myöhästymismaksuja ei peritä. Asiakkaalle soitetaan aina ensin ja varmistetaan, että tämä on kotona.
—Hän saa myös esitellä puhelimessa omat kirjatoiveensa. Joillakin on valmis kirjalista. Jotkut voivat taas toivoa esimerkiksi kotimaisia dekkareita tai sotakirjallisuutta genren mukaan.
Kirjastovirkailija Marketta Leskinen ottaa tehtävän hoitaakseen ja järjestää kotipalvelun kuljetukset. Palvelua voi tiedustella numerosta 0500523907 tai kirjaston vaihteesta numerosta 0248733401.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.