Paikalliset | 29.05.2020 10:45

Keskuskoulun remonttia varten perusteilla hankeryhmä

Keskuskoulun remonttia varten perusteilla hankeryhmä

Liedon Keskuskoulun remontin hinnaksi arvioitiin 5,8 miljoonaa euroa ilman laajennuksia tai lisärakentamista. Kokonaan uusi koulurakennus maksaisi 14,7 miljoonaa.

Lieto Kunnanhallitus kokoontuu maanantaina perustamaan Liedon Keskuskoululle hankeryhmää. Ryhmän tehtäväksi esitetään tarkan hankesuunnitelman laatimista Keskuskoulun peruskorjaamiseen ja laajennusosan rakentamiseen.
Hankeryhmän työn pohjana on Keskuskoulun kunnosta teetetty selvitys. Selvityksen teki yhteistyökumppaneineen arkkitehti Matti Haapajärvi. Tiivistettynä tutkimuksissa selvisi, että koulun ilmanvaihdossa on edelleen merkittäviä puutteita. Aiemmin on todettu, että korjattavaa olisi ikkunoissa, pinnoissa, kalustossa, maanalaisissa tiloissa ja vesikatossa.
Haapajärven selvityksessä todetaan, että Keskuskoulu voitaisiin korjata 45 prosentin korjausasteella. Sillä rakennus saataisiin vertailukelpoiseksi kokonaan uuteen rakennukseen.
Kustannusarvio olisi noin 5,8 miljoonaa euroa. Summa ei sisällä väistötiloja tai laajennusrakentamista. Vastaavan kokoisen uudisrakennuksen kustannusarvio on 14,7 miljoonaa euroa.

Tarvasjoki jatkaisi nykyisellään

Kunnanhallitus käsittelee Keskuskoulun ohjausryhmän lisäksi koko kunnan kouluverkkoa. Kunnanjohtajan pohjaesityksessä yläluokkien opetus jatkuisi Tarvasjoella toistaiseksi, samoin jatkuisi Yliskulman koulun toiminta.
Keskuskoulun saneeraushankkeen suunnitteluun kunnanjohtaja esittää 300.000 lisämäärärahaa vielä tälle vuodelle. Mikäli kunnanhallitus esityksen hyväksyy, asia etenee valtuustolle. Kunnanvaltuusto kokoontuu 12.6. ja päättää tuolloin lopullisesti Liedon kouluverkon tulevaisuudesta ja Keskuskoulun remontin mahdollisesta aloittamisesta.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.